Мария Бакалова: Киното е длъжно да провокира


Мария Бакалова: Киното е длъжно да провокира
Снимка: Getty Images

Мария Бакалова смята себе си за човек на крайностите, що се отнася до актьорството. "Киното е длъжно да провокира. Мисля, че не трябва да е средна работа", каза номинираната за "Оскар" актриса в интервю за "Асошиейтед прес".

"Ако филмът не те накара да почувстваш нещо, сподели тя - какъв всъщност е смисълът му?"

Освен че се снима в последния си проект "Меденият месец" (The Honeymoon), Бакалова работи и като продуцент - нещо, което тя твърди, че се надява да прави повече в бъдеще.

"Колкото повече пораствам, толкова повече искам да прекарвам време и зад камерата", каза тя, изтъквайки необходимостта от повече жени, които да режисират и пишат.

"Меденият месец" вече е достъпен на стрийминг платформа и представлява комедия на крайностите. Филмът, изпълнен с наркотици и тоалетен хумор, сякаш изглежда далеч от първоначалната й мечта да играе в ленти, заснети от авангардното движение Dogme 95, водено от Ларс фон Триер и Томас Винтерберг. Българската актриса е толкова запленена от датското кино, че навремето убеждава родителите си да я заведат в Копенхаген, за да опита да получи каквато и да е работа в продуцентската компания на Фон Триер.

 

Тя обаче разбира, че различните жанрове могат да постигнат сходни цели след пробивната си роля в "Борат 2", проект, който тя похвали за способността му да допринася за промяна.

"Борат 2" е социален експеримент, който показва истинското лице на хората. В крайна сметка това е най-важното, защото изкуството трябва да влияе на хората", каза тя.

Въпреки че ролята ѝ в "Борат" я отвори към потенциала и значението на различни жанрове, Бакалова каза, че все още вярва, че актьорите трябва да подбират какви роли приемат.

"Не бъдете обаче твърде придирчиви", предупреди тя колегите си, като добави, че те носят отговорност да избират роли, които "заслужават вашето внимание, но и вниманието на хората, защото вие не правите изкуство само за себе си".

Бакалова е убедена, че тайната на дълголетието в Холивуд е никога да не се установяваш в един жанр или персонаж.

Източник: БТА 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама