Меган Маркъл получи извинение от The Sun за сексистка статия


Меган Маркъл получи извинение от The Sun за сексистка статия
Снимка: Getty Images

Британският таблоид The Sun се извини за публикуваната на първа страница статия от колумниста Джереми Кларксън за Меган Маркъл, съпругата на принц Хари. На 1 юли вестникът отпечата публикацията му на първа страница. Извинението дойде ден, след като британският регулатор на пресата, Независимата организация за стандарти в пресата (ISPO), постанови, че статията на Кларксън е сексистка и "съдържа обидни и предубедени препратки към пола на херцогинята".

Вижте още: 6 холивудски звезди, които възпитват децата си на скромност

"Целта на IPSO е да защитава обществеността и свободата на изразяване чрез поддържане на високи редакционни стандарти. В този случай The Sun не успя да спази тези стандарти", заяви Едуард Фулкс, председател на организацията. Редакторите на таблоида признаха, че "със свободата на изразяване идва и отговорността".

IPSO получи повече от 25 000 жалби за статията на Джереми, в която той пише, че мрази Меган на "клетъчно ниво". Кларксън призна, че мечтае за деня, в който тя ще дефилира гола по улиците пред тълпа британци, които ще крещят " Позор!" и ще я замерят с екскременти. Въпреки че намери статията за сексистка, надзорният орган отхвърли оплакванията, че тя пропагандира расистка идеология и цели да тормози херцогинята.

Кларксън, който се прослави като водещ на автомобилното предаване Top Gear по Би Би Си и The Grand Tour по Amazon, публично се извини за обидните си думи и дори изпрати имейл лично на принц Хари. Херцогът и херцогинята на Съсекс обаче не приеха извинението му.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама