Меган Маркъл: Преживях спонтанен аборт


Меган Маркъл: Преживях спонтанен аборт
Снимка: Getty Images/Guliver

Меган Маркъл разкри, че е направила спонтанен аборт през юли 2020. Това стана ясно от нейна статия, в която споделя, че изпитва "почти непоносима скръб".

"Знаех, докато прегръщах първородното си дете, че съм загубила второто си", пише Меган в материал за "Ню Йорк Таймс".

Арчи, първото дете на Меган и принц Хари, се роди на 6 май 2019 г.

Тя е категорична, че "загубата и болката са измъчвали всеки от нас през 2020".

39-годишната звезда сподели, че една сутрин през юли е усетила "остра болка в корема", докато се е грижила за Арчи. Веднага разбрала, че нещо не е наред. Часове по-късно, от болничното легло, гледала как "сърцето на мъжа ми беше съкрушено, докато се опитваше да събере разбитите парченца от моето".

Меган направи това признание, за да призове хората да се грижат един за друг с оглед наближаващия Ден на благодарността в Америка. В момента с Хари живеят в Калифорния, след като се отказаха от кралските си правомощия

"Да загубиш дете означава да изпитваш почти непоносима скръб, която мнозина преживяват, но малко се говори за нея. В болката от загубата си, съпругът ми и аз открихме, че в стая от 100 жени 10 до 20 от тях ще са преживели спонтанен аборт. И въпреки че тази болка е толкова често срещана, темата продължава да бъде табу и е свързана с неоправдан срам и самотен траур."

"Някои смело споделиха своите истории, отвориха вратата, знаейки, че когато  човек говори истината, това дава право на всички нас да направим същото", смята Меган.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама