Мерил Стрийп грабна престижната награда "Принцесата на Астурия" (СНИМКА)


Мерил Стрийп грабна престижната награда "Принцесата на Астурия" (СНИМКА)
Снимка: Getty Images/Guliver

Холивудската звезда и носителка на "Оскар" Мерил Стрийп спечели престижната испанска награда "Принцесата на Астурия" в областта на изкуствата, съобщават Асошиейтед прес и Франс прес, позовавайки се на фондацията, която присъжда отличията.

Журито отбеляза, че през почти петте си десетилетия на екрана Стрийп е "развила блестяща кариера, която е вдъхнала живот на пълнокръвни и сложни женски образи, пораждащи размисъл и критичен дух у зрителя".

Двойничката на Ким Кардашиян почина на 34 (СНИМКИ)

73-годишната актриса е носителка на множество отличия, включително на три награди "Оскар" за ролите си във филмите "Крамър срещу Крамър", "Изборът на Софи" и "Желязната лейди".

Сред известните личности от света на киното, които преди са печелили приза в областта на изкуствата, са режисьорите Питър Брук, Мартин Скорсезе и Франсис Форд Копола. Миналата година в тази категория бяха отличени звездите на фламенкото Кармен Линарес и Мария Пахес.

Наградата "Принцесата на Астурия" е наречена на титлата на испанската престолонаследничка Леонор. Отличието се присъжда в осем категории. Паричният еквивалент на приза е 50 000 евро. Наградната церемония се организира през октомври в испанския град Овиедо.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама