Любовни хроники: Мерил Стрийп и Дон Гъмър


Любовни хроники: Мерил Стрийп и Дон Гъмър
Снимка: Getty Images

Да загубиш любовта на живота си, когато тепърва започвате да градите живота си заедно, е нещо, което може да те бележи завинаги. Често е много трудно да се възстановим от такава голяма загуба, но историята на Мерил Стрийп ни дава надежда. След като губи любовта на живота си на 30-годишна възраст, Стрийп се влюбва отново и е с настоящия си съпруг повече от 40 години.

Мерил Стрийп се запознава с Джон Казале през 1976 г., на 27-годишна възраст, докато играе в адаптация на пиеса на Шекспир. Той е бил с 14 години по-голям от нея, най-известен с ролята си в “Кръстникът”. Любовта им била скорострелна.

Когато започнали да снимат „Ловец на елени“ през 1977, Казале забелязал, че нещо не е наред. След консултация и много изследвания диагнозата била опустошителна: на Джон му оставали само няколко месеца живот. Мерил приела роля в сериала Холокост, за да плати за лечението, получили помощ и от 2-ма негови големи приятели: Робърт Де Ниро и Ал Пачино. Мерил придружавала любимия си мъж в болницата, докато през март 1978 лекарят не ѝ казал, че Джон е починал.

ЛЮБОВНИ ХРОНИКИ: ПИЪРС БРОСНАН И КИЙЛИ СМИТ

По-късно в живота ѝ се появява Дон, който е близък приятел на брат ѝ.

Дон Гъмър е роден през 1946 г. И той, и Мерил посещавали Йейл, а Гъмър също завършил Училището за изящни изкуства. До средата на 80-те години Дон вече бил престижен скулптор, чиито произведения били изложени по цял свят с много, много награди и признания.

Когато Дон разбрал, че Мерил е изгонена от квартирата, която деляла с починалия си любим, той ѝ предложил да се премести в таванското му помещение, тъй като той щял да пътува. Дълго поддържали връзка чрез писма.

6 месеца по-късно Мерил и Дон се оженили на малка церемония в градината на дома на родителите ѝ. На критиките на майка си, загрижена за бързината на брака, Мерил отговорила: „Не съм преодоляла смъртта на Джон, но трябва да продължа да живея и Дон ме научи как да го правя.”

В края на следващата година се родил първият им син Хенри. След това дошли и двете им дъщери, Мейми и Грейс, а през 1991 се родило четвъртото им дете - Луиз. Към днешна дата две от дъщерите им са актриси, а синът им е музикант.

„Те бяха моят оазис. Изпитвах голямо удоволствие да гледам как децата ми растат, да съм техен довереник и да се наслаждавам на всичко, което им помага да станат независими млади хора“, казала Мерил в свое интервю.

Любовта между Мерил и Дон се запазила през годините. Той се грижел за семейството им, когато тя била на снимки и никога не я карал да се чувства виновна за отсъствието си. След като децата им напуснали дома, Мерил и Дон се преместили в Ню Йорк, където живеят и до днес.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама