Мис България Венцислава Тафкова призна, че и тя е била жертва на насилие (СНИМКИ)


Мис България Венцислава Тафкова призна, че и тя е била жертва на насилие  (СНИМКИ)
Снимка: Венцислава Тафкова Facebook

След като 18-годишната Дебора беше обезобразена от приятеля си Георги, последва вълна от обществено възмущение и протести. Много жени се осмелиха да разкажат, че и те са били жертви на домашно насилие. Една от тях е Мис България 2020 Венцислава Тафкова. Тя разкри на стори в Instagram, че едва на 13 години са ѝ забили макетно ножче в ръката.

"Моето е нищо! Не са 400 шева! Бях едва на 13 години, когато ми забиха макетно ножче в ръката и се разминах на половин милиметър от това да не мога да движа ръката си цял живот. И знаете ли какво изпитваш в този момент? Срам! Дълги години ме беше срам от този белег, който редовно се мъчих да прикривам. Когато ме питаха, избягвах въпроса, а чувството на срам се превърна в гняв."

Вижте още: Ужас! Тити Папазов вързал младо момиче за парното и го подстригал (ВИДЕО)

В публикацията си в социалните мрежи Венцислава Тафкова пише, че, когато е спечелила титлата "Мис", е застанала зад каузата за спиране на насилието над жени и деца, но медиите са насочвали разговора към "по-интересните" теми - например дали Мис България има корекции по себе си, или няма.

"Не пиша този пост, за да разкажа моята история, а за да покажа на младите момичета, че няма от какво да се срамуват. Докато не започнем да даваме гласност на проблемите, които крием от СРАМ, ще се молим да не се случват такива издевателства над близките ни.

Вижте още:  Родни звезди скочиха срещу насилника от Стара Загора (СНИМКИ)

Жалко, че трябваше да се стигне до 400 шева, за да се обърне внимание на наболелия проблем. Жалко, че стана "модерен" едва сега! Жалко, че такива насилници в повечето случаи се разминават с наказание за лека телесна повреда и пробация.", категорична е Мис България 2020.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама