На 73 си отиде един от най-великите модни редактори


На 73 си отиде един от най-великите модни редактори
Снимка: Getty Images

Андре Леон Тали, бившият редактор на Vogue, почина на 73. Тали беше човек с големи идеи, екстравагантни пелерини и цял куп приятели - от Ню Йорк до Париж. Сред тях се отличават имена като Марк Джейкъбс, Том Форд, Даян фон Фюрстенберг, Карл Лагерфелд и много други. Модният свят буквално „гръмна” в социалните медии, за да изрази скръбта си. „Фараонът на фантастичността“, както са го наричали в модната библия Vogue, беше най-големият катализатор в индустрията и първият редактор зад кулисите, който можете да запали ентусиазъм у всеки.

„Загубата на Андре се усеща във всеки от нас: Дизайнерите, които той ентусиазирано приветства всеки сезон; поколенията, които той вдъхнови да работят в индустрията, виждайки фигура, която нарушава границите, без да забравя откъде е тръгнал; всички, които обичат модата и Vogue и, разбира се, множеството колеги през годините. Никой не можеше да накара хората да се вълнуват от най-незначителните модни детайли така, както него. И все пак, сега мисля за загубата на Андре като мой колега и приятел - това е неизмеримо. Той беше великолепен, ерудиран, ужасно забавен и жив. Подобно на много дългогодишни връзки, имало е и сложни моменти, но всичко, което искам да си спомня днес, всичко, което ме интересува, е блестящият и състрадателен мъж, щедър и любящ приятел за мен и за моето семейство в продължение на много, много години, който ще ми липсва толкова много.” Написа Ана Уинтур.

Тали започва да се занимава с мода в Института за костюми на Метрополитън музей. Оттам отива в Interview на Анди Уорхол, Women's Wear Daily и New York Times, преди да поеме длъжността моден журналист във Vogue през 1983 г. Анна Уинтур го назначава за творчески директор през 1988 и това партньорство продължава до 2013 година.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама
Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама