На 73 си отиде един от най-великите модни редактори


На 73 си отиде един от най-великите модни редактори
Снимка: Getty Images

Андре Леон Тали, бившият редактор на Vogue, почина на 73. Тали беше човек с големи идеи, екстравагантни пелерини и цял куп приятели - от Ню Йорк до Париж. Сред тях се отличават имена като Марк Джейкъбс, Том Форд, Даян фон Фюрстенберг, Карл Лагерфелд и много други. Модният свят буквално „гръмна” в социалните медии, за да изрази скръбта си. „Фараонът на фантастичността“, както са го наричали в модната библия Vogue, беше най-големият катализатор в индустрията и първият редактор зад кулисите, който можете да запали ентусиазъм у всеки.

„Загубата на Андре се усеща във всеки от нас: Дизайнерите, които той ентусиазирано приветства всеки сезон; поколенията, които той вдъхнови да работят в индустрията, виждайки фигура, която нарушава границите, без да забравя откъде е тръгнал; всички, които обичат модата и Vogue и, разбира се, множеството колеги през годините. Никой не можеше да накара хората да се вълнуват от най-незначителните модни детайли така, както него. И все пак, сега мисля за загубата на Андре като мой колега и приятел - това е неизмеримо. Той беше великолепен, ерудиран, ужасно забавен и жив. Подобно на много дългогодишни връзки, имало е и сложни моменти, но всичко, което искам да си спомня днес, всичко, което ме интересува, е блестящият и състрадателен мъж, щедър и любящ приятел за мен и за моето семейство в продължение на много, много години, който ще ми липсва толкова много.” Написа Ана Уинтур.

Тали започва да се занимава с мода в Института за костюми на Метрополитън музей. Оттам отива в Interview на Анди Уорхол, Women's Wear Daily и New York Times, преди да поеме длъжността моден журналист във Vogue през 1983 г. Анна Уинтур го назначава за творчески директор през 1988 и това партньорство продължава до 2013 година.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама