Oфициалнo обявиха причината за смъртта на Елизабет II


Oфициалнo обявиха причината за смъртта на Елизабет II
Снимка: Getty Images

Вече е ясна истинската прична за смъртта на кралица Елизабет II. Тя е почила от "старост" в 15:10 ч. (1410 GMT) на 8 септември, според смъртния ѝ акт, публикуван от Националния архив на Шотландия.

96-годишният монарх е починал в имението си Балморал в Шотландия около три часа и половина преди новината да бъде съобщена на света.

Имаше редица спекулации от какво е починала кралицата. Една от тях гравитираше около сините по ръцете ѝ, че те са вследствие на падане по стълбите в двореца. Синините бяха видими на последната снимка на монарха от срещата с Лиз Тръс дни преди кончината ѝ. Друга популярна теория беше, че тя е почина от сърдечни проблеми. 

Припомняме, че държавното погребение на кралицата се състоя на 19 септември в Лондон. Научете тук как точно премина.

В ранната вечер ковчегът на кралица Елизабет II бе спуснат в кралската гробница в замъка Уиндзор. Ковчегът на Елизабет II ще лежи в мемориалния параклис на баща си, крал Джордж VI, на територията на замъка Уиндзор, до този на своя съпруг, принц Филип, починал година преди нея, като и до праха на сестра си принцеса Маргарет, майка им, наричана също Елизабет, и баща си Джордж VI.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама