Над 7-километрова опашка от чакащи да се поклонят пред ковчега на Елизабет Втора


Над 7-километрова опашка от чакащи да се поклонят пред ковчега на Елизабет Втора
Снимка: Getty Images

Опашката от хора, чакащи да се поклонят пред ковчега на кралица Елизабет Втора, остана километрична втора поредна нощ, съобщи "Би Би Си".

Хора от Великобритания и целия свят са се наредили, за да отдадат последна почит на кралицата, която почина на 8 септември на 96-годишна възраст след седем десетилетия на трона.

Опашката в центъра на Лондон достигна през нощта близо 7,9 километра. Според изчисления хората трябвало да чакат най-малко 11 часа и половина, преди дойде редът им да се поклонят пред ковчега, изложен в Уестминстър Хол. По последни данни опашката е намаляла малко до над 7 километра. Времето за чакане е поне 11 часа.

Ковчегът на кралица Елизабет Втора ще остане в сградата от комплекса на британския парламент до държавното погребение в понеделник, 19 септември. Церемонията ще се проведе в Уестминстърското абатство, като се очаква да присъстват около две хиляди души, сред които много световни лидери и други високопоставени личности. След това цяла Великобритания ще запази две минути мълчание.

ВИЖТЕ ОЩЕ СНИМКИ ТУК

След края на държавното погребение ковчегът ще потегли през историческия център на Лондон с лафет, теглен от коне. Катафалка ще изпрати кралица Елизабет Втора в последния ѝ път до замъка Уиндзор, където в 18:30 ч. по Гринуич (21:30 ч. българско време) тя ще бъде погребана до съпруга си принц Филип, който почина миналата година два месеца преди да навърши 100 години.

Вижте още: Жените, на които се доверяваше Елизабет Втора

Днес новият британски крал Чарлз Трети и съпругата му, кралицата консорт Камила, ще посетят Уелс - последна спирка от обиколката им в четирите историко-географски района, които образуват Обединеното кралство.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама