Селин Дион разкрива подробности за рядката си болест в документален филм (СНИМКА)


Селин Дион разкрива подробности за рядката си болест в документален филм (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

Здравето на Селин Дион е доста компрометирано през последните години, което дава поводи за притеснения на милионите ѝ фенове. 

Сега мегазвездата на музикалната сцена иска да повиши информираността за заболяването, което ѝ пречи да се изявява на турнета. Как? С документалния филм I Am: Celine Dion, който скоро ще може да се види на платформата Prime Video, съобщиха от Amazon, цитирани от АФП.

"Последните две години бяха изключително предизвикателство за мен - от диагностицирането на болестта ми до това да се науча да живея с нея и да я контролирам, без да й позволя тя да ме определя", каза в изявление 55-годишната Селин Дион. Тя страда от рядкото неврологично заболяване Синдром на скования човек (SPR).

Вижте още: Ед Уестуик предложи брак на любимата си (СНИМКИ)

Тя обясни, че е осъзнала колко ѝ липсват срещите с почитателите. "По време на отсъствието ми реших да документирам тази част от живота си, да се опитам да повиша осведомеността за тази малко позната болест и да помогна на хората с тази диагноза".

Повече за филма

Айрин Тейлър е режисьор на документалния филм, който бил заснет за "повече от година", посочват от Amazon. Премиерата на платформата Prime Video ще бъде обявена скоро.

Този документален филм е суров и интимен портрет за важен период в нейния личен живот и кариера, който повдига завесата на пътуването й, докато тя преодолява немислимата диагноза, каза Дженифър Салка, директор на Amazon MGM Studios.

Селин Дион е продала повече от 250 милиона албума през 40-годишната си кариера. Звездата от Квебек, Канада, не се е изявявала на сцена от концерта си в Нюарк, САЩ, през март 2020 г. Световното й турне Courage тогава прекъсна заради пандемията от новия коронавирус. От 2021 г. певицата страда от SPR.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама