След 118 дни: Стачката на актьорите в Холивуд приключи


След 118 дни: Стачката на актьорите в Холивуд приключи
Снимка: Getty Images

През юли месец националният борд на Гилдията на екранните актьори одобри започването на стачни действия от страна на десетки хиляди холивудски актьори. Решението за стачка дойде след провала на преговорите между актьорите и големите филмови студиа за ново споразумение, отнасящо се до филмовите и телевизионните договори. Така актьорите се присъединиха към стачните действия на сценаристите.

Ето че, в сряда, 8 ноември, гилдията на холивудските актьори и студията постигнаха предварително споразумение за прекратяване на продължилата месеци стачка.

Вижте още: Ето кой е най-сексапилният мъж на планетата за 2023 (СНИМКА)

Съобщението проправя пътя на актьорите да се върнат на снимачните площадки, както и на хиляди други служители, свързани с развлекателната индустрия.

В съобщение, изпратено до членовете на профсъюза, преговарящите казват, че договорът се оценява на повече от 1 милиард долара и ще позволи на членовете "да градят устойчиви кариери". Алиансът на филмовите и телевизионни продуценти, който представлява студиата, заяви, че е "доволен" от споразумението и разгласи "чисто нов блок от стрийминг програми", без да дава повече подробности. Става дума са дългосрочни плащания за шоута след първоначалното им пускане. Сделката все още трябва да бъде ратифицирана от борда на синдиката и членовете. Този процес може да отнеме седмици, но се очаква споразумението да бъде прието, пише БГНЕС.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама