След скандала: Кариерата на Лизо пред провал, няма да пее на Супербоул


След скандала: Кариерата на Лизо пред провал, няма да пее на Супербоул
Снимка: Gettyimages

Поредният скандал за насилие, дискриминация и сексуален тормоз отвъд Океана застигна и 160-килограмовата американска певица Мелиса Вивиън Джеферсън, известна с псевдонима си Лизо. В края на юли трима бивши танцьори от екипа ѝ подадоха искове срещу нея, а към днешна дата потърпевшите с искове са общо 9. 

По-голяма част от обвиненията са за расова и религиозна дискриминация, но една от ищците твърди, че е била насърчена от певицата да "се редуват да докосват голите изпълнители". 

Вижте още: Ивайло Захариев съди БНТ заради "Под прикритие" (ВИДЕО)

Крайният резултат е ясен и почти плачевен - кариерата на Лизо е пред разпад. Тя се прости с мечтата да се представи пред публиката на Супербоул - след скандала организаторите на едно от най-големите спортни събития в САЩ – финала на първенството в Националната футболна лига, са оттеглили кандидатурата на рапърката в качеството ѝ на главен претендент да пее в паузата между полувремената на мача.

Годишното шоу на Супербоул се продуцира от Roc Nation – звукозаписната компания, собственост на 53-годишния рапър Джей Зи. След като делото срещу Лизо беше оповестено публично, той отмени своя предстоящ фестивал Made In America, където тя трябваше да бъде хедлайнер. Тъй като Лизо е отстранена от потенциалния състав на предстоящия Супербоул, който ще се проведе в Лас Вегас през февруари 2024 г., нейният екип е изправен пред необходимостта от отчаяна битка за спасяване на кариерата и репутацията ѝ.

Лизо отговори на обвиненията с изявление, в което се казва, че последните дни са били трудни, тъй като нейната работна етика е била поставена под въпрос, а характерът ѝ е бил критикуван. Певицата подчертава, че никога не е имала за цел да накара някого да се чувства неудобно или подценен като част от нейния екип.

В резултат на заведеното срещу Лизо дело от трите танцьорки певицата изгубила над 120 000 последователи в Instagram.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама