Том Ханкс ще открие учебната година в Харвард


Том Ханкс ще открие учебната година в Харвард
Снимка: Getty Images

Двукратният носител на „Оскар“ Том Ханкс е избран за главен оратор на церемонията по откриването на учебната година в Харвард на 25 май, съобщиха от университета от Бръшляновата лига във вторник.

Президентът на Харвард Лорънс Бакоу нарече Ханкс „истински майстор в своя занаят“. „В допълнение към брилянтния си актьорски талант Том демонстрира вродена емпатия и дълбоко разбиране на човешката душевност“, се казва в изявлението на Бакоу. „Той е допринесъл много за националната ни култура и е разширил способността ни да оценяваме исторически факти и сюжети, които досега не са били проучвани“, добави президентът на Харвард.

Вижте още: Памела Андерсън е неузнаваема БЕЗ грим

Сред последните оратори при откриването на учебната година в Харвард бяха бившият министър-председател на Нова Зеландия Джасинда Ардърн, покойният активист за граждански права Джон Люис и режисьорът Стивън Спилбърг.

66-годишният Ханкс е участвал в почти 100 филма. Номиниран е за „Оскар“ шест пъти, като през 1993 г. печели наградата за най-добър актьор за „Филаделфия“, а през следващата година - за „Форест Гъмп“.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама