Уил Смит се извини на Крис Рок, че го удари на Оскарите


Уил Смит се извини на Крис Рок, че го удари на Оскарите
Снимка: Getty Images

Уил Смит се извини на водещия на церемонията по раздаване на филмовите награди "Оскар" Крис Рок. В неделя вечерта актьорът публично удари шамар на Рок, след като той се пошегува със заболяването на съпругата му Джейда Пинкет, която страда от алопеция (оплешивяване). 

В профила си в Instagram Смит написа, че поведението му е "недопустимо и непростимо", и се извини и на Киноакадемията на САЩ.

"Насилието във всичките му форми е отровно и разрушително. Когато се шегуват с мен, това е част от работата ми, но шегата със здравословното състояние на Джейда ми дойде в повече. Не можах да го понеса и реагирах емоционално. В света на доброто и любовта няма място за насилие", написа още Уил, който спечели "Оскар" за най-добър актьор.

Академията осъди поведението му и съобщи, че започва разследване по случая, като наказанието ще бъде съобразено с Устава на Академията, със законите в Лос Анджелис, както и с моралните и етични норми.

"Уил Смит дължи на Крис Рок огромно извинение. Няма оправдание за постъпката му. Има късмет, че Крис Рок не подава обвинение за нападение", написа в Twitter режисьорът Роб Райнър.

Актьорът Джордж Такей обърна внимание, че е лошо човек да загуби самообладание, когато го гледат толкова много хора. "Мнозина, особено деца, подражават на актьорите. Заради това трябва да даваме добър пример. Известността носи отговорност."

Най-силното осъждане дойде от американския режисьор Джъд Апатоу в Twitter. Уил Смит "можеше да го убие. Той просто изгуби контрол над гнева и агресията си (...) Изгуби ума си", написа той. По-късно изтри коментара си, но Миа Фароу го подхвана. Тя защити Крис Рок, като написа, че той "просто се е пошегувал, както умее да прави".

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама