Владо Карамазов: Камен Донев разчиства лични сметки с директора на театъра


Владо Карамазов: Камен Донев разчиства лични сметки с директора на театъра
Снимка: Facebook Владимир Карамазов

Народният театър излезе във ваканция, но не ѝ скандалите в него, които се преместиха от сцената в социалните мрежи. Към актьорите Анна Пападопулу и Дарин Ангелов, които открито защитиха директора на театъра Васил Василев в конфликта му със Сашо Морфов, Камен Донев и Валери Йорданов, се присъедини и Владо Карамазов. Той излезе с официална позиция в социалните мрежи:

"Играя в Народния театър плътно от 23 години и имам наблюдения какво се случва. Знам много неща за взаимоотношенията в театъра. Както аз, така и другите актьори. И нещото, което наистина не ми харесва е, че се лъже и разни ситуации силно се преувеличават с цел постигането на някакви цели. В този случай е - може би, че Камен Донев разчиства лични сметки с директора на театъра", това написа в своя фейсбук профил актьорът Владимир Карамазов.

Вижте още: Иво Сиромахов с тежки думи към артистите в Народния театър

а тези 23 години този актьор (б.р. Камен Донев) не е бил част от трупата на Народен театър „Иван Вазов“ - по мои спомени е поставял два пъти като режисьор и играе като актьор в постановката „Животът е прекрасен”. Той безспорно е талантлив човек и през тези години реализираше много успешни самостоятелни проекти на най-големите сцени в България", подчерта Карамазов.

 По думите му Донев е правил филми и е писал пиеси.

"Мисля, че Народният театър не му е бил приоритет, поне в работата му. Помня също, че при предишното ръководство на театъра, той отново напусна същия спектакъл, който не се игра дълго време заради него. Тогава нямаше сбогуване с публиката, нито писма. А и Народният театър няма своя собствена публика. Театралните зрители могат да гледат свободно каквото им е интересно. Тази публика ще отиде да го гледа в неговите спектакли още другия месец. Е, тогава каква е тази раздяла? И когато близо 4 години не се играеха постановките на Александър Морфов, защото бяха свалени от предишния директор, къде бяха подписките, интервютата, протестите. Защо тогава вие, които пишете толкова агресивно в социалните мрежи, не писахте нищо", запита актьорът в своя пост.

Вижте още: Помните ли Джорджано? Ето какво прави днес (СНИМКА)

"Лошото е, че актьорската гилдия е затворено, малко общество. Случват се много неща вътре. Има групи, има вражди, единият не харесвал другия, единият прецакал другия като не му дал сцена. Доста често вътре от нещо малко може да пламне истински пожар. Това е и причината все повече да се отдалечавам от тази професия и да отивам към самотната работа на фотографа. Но досега това си беше вътре в гилдията и не стигаше до зрителите. И изведнъж талантливи хора започнаха да занимават публиката с техните щения за реванш и вендета. А когато го правят хора, които не са част от този театър и идват веднъж-два пъти месечно за по 3 часа, някак започва да става странно", заяви Карамазов.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама