Забраниха на Уил Смит да присъства на Оскарите за 10 години


Забраниха на Уил Смит да присъства на Оскарите за 10 години
Снимка: Getty Images

Уил Смит няма право да стъпва на церемониите по раздаването на наградите "Оскар" в следващите 10 години. Това съобщи Академията за филмови изкуства и науки, предаде АФП. Мярката идва след шамара, който Смит удари на водещия Крис Рок.

Смит също няма право да присъства на други събития, провеждани от водещата филмова група на Холивуд през следващото десетилетие.

Оскарът на актьора няма да бъде отнеман.

"Управителният съвет реши, че за период от 10 години от 8 април 2022 г. на г-н Смит няма да бъде разрешено да присъства на каквито и да било събития или програми на Академията, лично или виртуално, включително и на наградите на Академията", съобщават в съвместно писмо ръководителят на Академията Дейвид Рубин и главният изпълнителен директор Доун Хъдсън.

Самият Смит подаде оставка от органа, който връчва Оскарите, пет дни след като нападна комика Крис Рок по време на церемонията за връчване на наградите.

Актьорът каза, че действията му, които засенчиха най-бляскавата нощ в Холивуд, са "шокиращи, болезнени и непростими".

"Списъкът с тези, които съм наранил, е дълъг и включва Крис, неговото семейство, много от моите скъпи приятели и близки, всички присъстващи в залата, както и световната публика, която е гледала церемонията у дома."

"Предадох доверието на Академията. Лиших други номинирани и победители от възможността да празнуват."

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама