Знаете ли, че Аштън Кътчър има брат близнак? Ето трогателната му история (СНИМКИ)


Знаете ли, че Аштън Кътчър има брат близнак? Ето трогателната му история (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

Детската церебрална парализа е състояние, за което, за съжаление, няма лечение. Въпреки това, благодарение на съвременната медицина, има лечения, които могат да подобрят съществуващите симптоми и цялостното качество на живот. Броят на хората с това заболяване е доста голям и около 2-3 деца на всеки 1000 имат церебрална парализа. Но всички те, включително Майкъл Кътчър, братът близнак на актьора Аштън Кътчър, доказват, че нищо не може да ви попречи, когато сте предопределени да правите велики неща.

Майкъл е неочакваният брат близнак на Аштън Къчър. Всъщност, родителите им изобщо нямали представа, че очакват близнаци. Когато Майкъл се появил на бял свят, той бил наполовина по-малък от брат си и се мъчел да поеме първата си глътка въздух.

Въпреки това, с неукротимия си инстинкт за оцеляване и, разбира се, добра медицинска помощ, той успял да премине през първите седмици от живота си. Но имало трайни неблагоприятни последици за здравето му - забавяне на развитието, причинено от неврологични патологии. На 3-годишна възраст Майкъл бил диагностициран с церебрална парализа.

Поради сърдечна недостатъчност на 13-годишна възраст, Майкъл получил страшна новина – оставали му само 3 до 4 седмици живот. Когато Аштън разбрал, че животът на брат му е изложен на риск, той пожелал да дари сърцето си, за да спаси живота му. Въпреки това, за щастие, те намерили донор и благодарение на животоспасяващата трансплантация на сърце Майкъл отново надиграл смъртта.

Завършва гимназия през 1996 и по-късно получава бакалавърска степен по бизнес управление и финанси. Днес той е щастливо женен и е баща на 3 деца. Майкъл е говорител на Фондацията за церебрална парализа и съветник в Joshin, приложение, което помага на хората да намерят грижи за хора с увреждания. Аштън винаги е бил там, за да помага и подкрепя брат си и Майкъл е вечно благодарен.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама