Звезди в битка срещу употребата на пластмаса


Звезди в битка срещу употребата на пластмаса
Снимка: Getty Images/Guliver

В последно време много популярни личности говорят публично за важни проблеми като опазването на околната среда и устойчивостта. Проблеми, актуални както в Америка, така и в Европа. Голяма част от звездите промениха и своите ежедневни навици като избягват употребата на пластмаса, следят водния и калорийния си прием и споделят начина си на живот в социалните мрежи, за да дават пример и да насърчават и своите последователи да правят същото.

Един от най-нашумелите проблеми, за който четем ежедневно, безспорно са огромните количества отпадъци, които се изхвърлят, и по-специално пластмасовите опаковки. За да се справи с проблема, ЕС започна да въвежда сериозни регулации за намаляването на употребата на пластмаса. Според проучване на PlasticsEurope обаче най-големият проблем не са пластмасовите опаковки, а PET бутилките. Съвсем нормално е в такава кризисна ситуация много отговорни известни личности да опитват да дават добър пример на своите фенове и да насочат тяхното внимание към тези проблеми.

Известно е, че сред най-активните и отдадени на околната среда Холивудски звезди в последните години е Леонардо Ди Каприо. Носителят на Оскар основа своя фондация, направи филм по темата и ежедневно споделя постове, свързани с проблема с трудно разградимата пластмаса.

Друга популярна личност, която участва в различни кампании, свързани с пластмасовите отпадъци, е Арнолд Шварценегер. Актьорът от "Терминатор", известен и със своята политическа кариера, твърдо вярва, че една от най-големите глобални заплахи в днешно време е именно пластмасата и хората трябва да се научат да живеят без нея.

В началото на годината Ема Уотсън обърна внимание в своите социални канали на друг сериозен проблем – за модната индустрия и нейния принос в замърсяването на околната среда. Тя насърчава хората да правят ежедневни промени като купуват повече дрехи втора ръка или подкрепят брандове, които се занимават с устойчива продукция. През 2016, красивата актриса се появи на едно от най-престижните събития в звездния календар – "Мет Гала", с рокля, направена от рециклирани пластмасови бутилки.

Може би е изненадващо за мнозина, но една от най-отдадените на околната среда световни звезди е Брус Уилис. За повечето фенове първата асоциация с Холивудския актьор е неговата роля в Армагедон, където той се жертва, за да спаси света. В личния си живот Брус също е отдаден на това да помогне за спасяването на нашата планета и тя да бъде годна за живеене и за бъдещите поколения. Този път заплахата обаче не е огромен астероид, а огромното количество пластмасови отпадъци, което хората произвеждат.

По време на снимките на последната рекламна кампания на напитка, на която той е лице, холивудската звезда напълно забранява употребата на PET бутилки. Той вярва във важността на проблема с тези бутилки заради тяхното неефективно рециклиране и твърди, че малки промени в ежедневието, намалявайки употребата им, могат да бъдат от огромно значение за бъдещето.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама