Ползи от розовата вода за кожа, коса и настроение


Ползи от розовата вода за кожа, коса и настроение
Снимка: iStock/Guliver

Розовата вода помага за поддържане на баланса на pH на кожата и контролира излишното количество себум. Тя хидратира, съживява и овлажнява кожата, като и придава по-жизнен вид.

Розовата вода има противовъзпалителни свойства, които облекчават зачервяването на раздразнена кожа. Тя също така помага при лечението на акне, дерматити и екземи.

Благодарение на своите анти-бактериални свойства, розовата вода има благоприятен ефект при лекуване на белези и рани.

Анти-оксидантните свойства на розовата вода спомагат за укрепването на клетките на кожата и регенерирането на тъканите.

Благодарение на стягащите свойства, които притежава, розовата вода помага за свиване на порите и тонизиране на кожата. Прилагането ѝ след силно изпотяване стяга капилярите и намалява зачервените петна по кожата.

Розовата вода спомага в борбата със стареене на кожата, поддържа фините линии на кожата и ограничава появата на бръчки. Високото съдържание на анти-оксиданти в нея неутрализира свободните радикали в кожата.

Розовата вода помага за успокояване и възстановяване на кожата след слънчево изгаряне. Ако сте си забравили слънцезащитния крем и денят е завършил с неприятно изгаряне, прилагането на хладка розова вода върху засегнатите участъци ще облекчи болката и ще ускори възстановяването на кожата.

ГРИЖИ ЗА СУХАТА КОЖА ПРЕЗ ЗИМАТА

Подхранващите и овлажняващи свойства на розовата вода подобряват състоянието на косата. Можете дори да лекувате леки възпаления на скалпа и да намалите пърхота.

Ароматът на розовата вода се смята за мощен стимулатор на добро настроение. Тя помага за премахване на чувството на тревожност и насърчава емоционалното благополучие, като по този начин се чувствате по-спокойни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама