Грижи за сухата кожа през зимата


Грижи за сухата кожа през зимата
Снимка: iStock/Guliver

Сухата кожа е много чувствителна и реактивна към външните агресивни фактори. Състоянието ѝ може сериозно да се влоши през зимата, когато е необходима специфична грижа. Употребата на експертни продукти, създадени за нуждите на сухата кожа, в комбинация ежедневна със специализирана грижа, ще подобри значително състоянието на кожата и качеството на вашето ежедневие.

ЕТО КАК ДА ОТСЛАБНЕТЕ СИГУРНО И ТРАЙНО

Ето как да предпазите кожата си:

Избягвайте дългите горещи душове или вани. Независимо, че временно ще се почувствате по-добре, продължителната употреба на гореща вода, ще изсуши кожата ви.

Нежно почиствайте кожата, без да търкате, като използвате хипоалергенни продукти без сапун и аромати. Изплаквайте прецизно и обилно с вода.

След почистване, използвайте емолиентен успокояващ крем за възстановяване, хидратация и успокояване на кожата.

Носете удобни памучни дрехи, като избягвате контакт на кожата със синтетични и вълнени материи. Подбирайте внимателно препаратите за пране, които използвате, защото много от тях могат да предизвикат раздразване.

Следвайте балансиран режим на хранене, избягвайки храни като фъстъци и сушени плодове, тъй като могат да провокират чувствителност и кожни реакции.

Пийте много вода през целия ден, за да подпомогнете хидратацията.

Сухотата обикновено се влошава през зимата. Защитете вашата кожа със защитен крем, преди да излезете навън.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама