Експертите съветват: Как да свиете порите на лицето си


Експертите съветват: Как да свиете порите на лицето си
Снимка: iStock

Дори захарта, която консумирате, може да допринесе за запушване на порите на лицето ви и мазна кожа. Ако искате да предотвратите това, най-добре разберете какво ги причинява, вместо да прикривате с грим.

1. Изхвърлете рафинираната захар от менюто си

Яденето на рафинирана захар и пържени храни в големи количества може да запуши порите ви. Това се случва, защото производството на себум се увеличава поради нивата на инсулин. Можете лесно да избегнете това, като я замените със здравословни алтернативи - например кафява захар или нектар от агаве.

2. Не използвайте много често кърпички за попиване на излишното омазняване

Експертите казват, че те дори могат да бъдат вредни за кожата. Вие само третирате симптома, докато основният проблем остава неразрешен. Освен това, те могат да лишат кожата от необходимите мазнини и да доведат до повишено производство, за да се компенсира липсата.

6 СТРАННИ РИТУАЛА ЗА КРАСОТА ОТ ИКОНИТЕ НА ЗЛАТНИЯ ХОЛИВУД

3. Не прекалявайте с нанасянето на пудра върху лицето

Ако всеки ден слагате обилно количество пудра върху лицето си, за да прикриете разширените си пори, само влошавате проблема. Освен това, тя обикновено съдържа талк, който дразни очите и носа. Експертите съветват да нанасяте пудрата с помощта на четка, а не с гъба, за да сведете до минимум запушването на порите.

4. Използвайте продукти с некомедогенни съставки

Преди да закупите продукти за грижа за кожата, уверете се, че те не съдържат комедогенни съставки, които могат да запушат порите. Това включва зехтин, кокосово масло, масло от ший. Рициновото масло, маслото от конопено семе, маслото от жожоба и минералното масло са по-малко вероятно да запушат порите ви.

5. Използвайте почистващ препарат със салицилова киселина

Акнето запушва порите ви. В резултат на това ги прави по-забележими. Проучванията показват, че използването на почистващ продукт със салицилова киселина може да помогне за отпушване на порите ви. Някои почистващи препарати, съдържащи салицилова киселина, са достатъчно нежни, за да се използват дори всеки ден.

6 НЕПОДОЗИРАНИ ПОЛЗИ ОТ ШИПКОВОТО МАСЛО

6. Използвайте почистващи продукти под формата на гел

По-добре използвайте почистващи продукти с гелообразна текстура вместо лосиони. Те са добри в отстраняването на излишния себум, а това води до минимизиране на появата на разширени пори.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама