4 ефективни упражнения за премахване на двойната брадичка


4 ефективни упражнения за премахване на двойната брадичка
Снимка: iStock

Надали има жена, която да не се притеснява от двойната брадичка. С напредване на възрастта кожата на лицето може да загуби своята еластичност. Хубавото е, че можете да правите упражнения, благодарение на които да тонизирате и оформите контура на лицето си. Тези упражнения също така ще помогнат за насърчаване на здравословния приток на кръв към клетките на кожата, което ще подобри цялостния вид.

Вижте още: 6 бюти тенденции, които ще видите тази есен

Упражнение с показване на езика

Това действие, любимо на всички от детството, наистина ще помогне за стягане на двойната брадичка. Изпънете езика си с всичка сила, сякаш се опитвате да стигнете с него до върха на носа си, докато усетите силно напрежение. След това се постарайте да достигнете брадичката с върха на езика. Повтаряйте това упражнение ежедневно по няколко пъти.

Упражнение с отваряне на устата

Отворете устата си, за да произнесете буквата "О". Отворете устата широко и наклонете главата назад. Ще почувствате силно напрежение под челюстта. Пребройте до 20 и затворете устата си много бавно. Повторете няколко пъти. Може да почувствате лека умора в мускулите след това упражнение. Използването на вода за уста също дава положителен ефект. Трябва просто да жабурите за няколко минути.

Повдигане на брадичката

Това упражнение е подходящо за укрепване и стягане мускулите на лицето и шията. Има благоприятен ефект не само за коригиране на двойната брадичка, но и за поддържане на общия тонус на мускулите на лицето. Трябва да застанете прави, с изправен гръб и шия. Вдигнете главата си максимално нагоре и стиснете устните си плътно. Задръжте тази поза за 10 секунди. Повторете 10 пъти това упражнение. Не забравяйте да го прилагате всеки ден.

Упражнение с топка за тенис

Използването на топка за тенис ще повиши тонуса на мускулите на лицето и шията. Поставете топката под гърлото си и я задръжте с брадичката си. След това натиснете топката с брадичката си възможно най-силно, спуснете малко главата си. Правете упражнението 10 пъти по две серии на ден.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама