4 грим визии, които трябва да владеете до съвършенство


4 грим визии, които трябва да владеете до съвършенство
Снимка: iStock/Guliver

Не е нужно да имате колекция от десетки червила и да боравите с минимум 5 четки за грим, за да изглеждате добре. Разбира се, гримът е пръв приятел на жената и може да ни помогне в редица ситуации. Истината е, че има някои вечни визии, които трябва да можете да правите дори със затворени очи. По този начин хем ще спестите от продукти, които вероятно няма да използвате повече от веднъж, хем ще изглеждате безупречно всеки ден.

1. Класически червени устни

Вашият несесер за грим трябва да включва поне няколко червени нюанса – с коралов оттенък за летните дни с бронзов загар и черешово червено за зимните месеци. Разбира се, тук всичко зависи от подтона на кожата ви, така че е важно да откриете цветовете, които работят за вас. Стойте далеч от червилата с блясък, поне що се отнася до червените нюанси, защото почти винаги изглежда прекалено. Ако пък се борите за дълготрайност, не забравяйте молива за устни в същия тон като червилото.

КАКВО ИЗДАВА ЗА ВАС ЛЮБИМИЯ ВИ ЦВЯТ ЧЕРВИЛО

2. Неутрален грим

За тези специални сутрини, когато искате да се преструвате, че сте се събудили по този начин, ви трябва грим "без грим". Заложете на тониран хидратиращ крем или ББ крем, ако искате по-голямо покритие. Придържайте се към балсама за устни, матиращата пудра и спирала само на външните мигли.

3. Очна линия "котешко око"

Черната очна линия, в комбинация с червено червило, създава истинска класическа красота. С тази визия можете да покорите всяко важно мероприятие, без да изглеждате сякаш сте прекарали часове пред огледалото. За ежедневна визия се придържайте към тънката извивка и не излизайте извън контура на клепача с повече от 2-3мм. За по-драматичен ефект удебелете външния край на очната линия и излезте с около 5-6мм.

4. Свежа кожа

Може би не сте се наспали добре или пък смяната на сезоните кара кожата ви да изглежда по-суха и безжизнена. Тогава на помощ идва прахообразният хайлайтър, който е ключът към блестящата кожа. За студените месеци се доверете на нюанси като шампанско, розово злато или мед в зависимост от вашия тон на кожата. Първата стъпка е да го нанесете върху скулите, но не спирайте дотук. Центровете на клепачите, вътрешните ъгли на очите и дори извивката на устните са местата на които да поставите малко хайлайтер.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама