5 добри причини защо индийките спят с плитки


5 добри причини защо индийките спят с плитки
Снимка: iStock

Индийките имат дълга, блестяща и неустоимо красива коса и грижата за нея е дълбоко вкоренена в културата им. Има много бюти тайни, които индийските майки и баби предават през поколенията, а една от тях е сплитането на косата преди лягане. Те вярват, че когато жените спят с разпусната коса, са по-изложени на негативни енергии. В действителност, сплитането на косата преди сън може да ѝ помогне да изглежда по-лъскава и обемна.

1. Помага за предотвратяване на цъфнали краища

Отрязването на няколко сантиметра от косата временно ще ви помогне с цъфналите краища, но ако не направите промени в рутината си, неприятните кичури увредена коса отново ще се появят. Накъсаните краища често са вследствие от използването на агресивни продукти или твърде често сушене със сешоар, а начинът, по който спите, също може да повлияе на здравето ѝ. Докато се мятате и въртите в съня си, косата се трие във възглавницата, което в крайна сметка води до накъсване. Когато сплетете косата си на плитка/и, намалявате триенето, като по този начин предпазвате косата от увреждане.

2. Ще имате по-блестяща коса

Косата ви се нуждае от достатъчно влага, за да изглежда добре, затова много продукти за грижа обещават да я овлажнят в дълбочина. Има различни причини защо косата ви може да бъде дехидратирана. Сплитането, преди да заспите, помага да се "заключи" така необходимата влага, тъй като припокриващата се структура на плитките поддържа хидратацията в косата.

СЛЕДВАЙТЕ ТЕЗИ СЪВЕТИ И ЩЕ ИМАТЕ КОСА ЗА ЧУДО И ПРИКАЗ

3. Без заплитане

Когато редовно сплитате косата си преди сън, това помага да избегнете досадните заплитания сутрин. Освен че спестявате време, тъй като не се налага да я разплитате, така губите и по-малко коса, когато я разресвате.

4. Укротяване на косата

Продуктите за укротяване на непокорна коса могат временно да ви помогнат, но те съдържат много химикали. Сплитането на косата преди сън е лесен и достъпен начин да предотвратите това. Тъй като хвърчащата коса се появява, когато ѝ липсва влага, с помощта на плитка/и ще избегнете дехидратацията.

5. Може да ускорите растежа на косата

Когато косата ви е увредена и не изглежда добре, това може да се отрази и на растежа ѝ. Ако стане слаба и чуплива, по-лесно се накъсва и така мечтаната дълга коса остава само блян. По този начин можете също да я накъдрите, без да използвате стилизиращи продукти и маши, които също действат негативно на косъма.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама