Балеаж или Омбре: Как да изберете и каква е разликата?


Балеаж или Омбре: Как да изберете и каква е разликата?
Снимка: iStock/Guliver

Лятото винаги ни подтиква към промени на външния вид. Надали ще се учудите, че повечето жени експериментират със светлите цветове под формата на кичури, балеаж и омбре. Но преди да запишете следващия си час при фризьора, нека бързо опресним някои основни терминологии при боядисването на косата.

ВИТАМИНИ ЗА ЗДРАВА И КРАСИВА КОЖА

Като начало, балеаж е техника, докато омбре е стил. Въпреки това, балеажът често може да се използва за създаване на омбре ефект. И в двата случая присъства смесица от по-тъмни и по-светли тонове, като ключовата разлика е, че балеажът обикновено започва по-близо до корените, така че получавате цялостен изсветляващ ефект, докато при омбрето корените остават недокоснати.

Какво е балеаж?

Тази сложна за писане дума „bah-lay-aghe“, това е френски термин, който означава „метене”- явно заради начина, по който цветът се нанася върху косата. Добре направеният балеаж дава мек, естествен и преливащ цвят, който излъчва повече ефект на „целуната от слънцето” коса, отколкото на кичури.

Какво е омбре?

Отново от френски, ombré се превежда като „тонове, които се вливат един в друг“. Цветовете обикновено преминават от най–тъмни в корените до най-светли в краищата, но цялостният ефект е малко по-смел от балеаж заради начина на нанасяне и обработката на цвета. Въпреки това, омбрето все пак може да изглежда фино, ако е направено правилно. За щастие, независимо на кой вариант сте се спрели, заложете на опитни професионалисти, които ще могат да осъществят всяко ваше желание. Нашите приятели от салони за красота Murphy имат богат опит с всички техники за боядисване, затова не се колебайте да им пишете на фейсбук страницата или да им се обадите на телефон 0887/427192.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съветите на Мърфи


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама