5 факта за избелването на зъбите, които трябва да знаете


5 факта за избелването на зъбите, които трябва да знаете
Снимка: iStock/Guliver

Не е тайна за никого, че в днешния свят белите зъби предполагат здраве, добър външен вид, а доста често дори са обвързани и с успехите на работното място. Вашата усмивка е първото впечатление, което оставяте у хората и честно казано, това е най-добрият аксесоар, който можете да имате. Ако се чувствате сигурни в начина, по който зъбите ви изглеждат, ще се усмихвате по-широко, което означава щастие! Ако обаче сте решили да промените малко нещата и да прибегнете до избелване при стоматолог, ето какво трябва да знаете и да направите преди него.

1. Повечето продукти на пазара са еднакви

Независимо дали става дума за избелващи лентички, паста или вода за уста, съставките в тези продукти са доста подобни. В общия случай те съдържат водороден пероксид или съединение, което се разпада до водороден пероксид. От своя страна, той е предназначен за отстраняване на повърхностното оцветяване и премахване на плаката. Единственото, което различава тези продукти, е съдържанието на водороден пероксид – между 1 и 5 процента. Професионалното "кабинетно" избелване обикновено се прави с 25 процентов препарат, а шините за домашна употреба с 14.

2. Избелването не е вредно

Избелването на зъбите не уврежда зъбите, независимо какво сте чували. Докато продуктите се използват правилно, те са изключително безопасни и не биха могли да навредят на емайла. Активните съставки отварят временно "порите" в зъбите и извеждат петната, а след това всичко си е постарому.

избелване на зъбита

3. Внимавайте какво консумирате

След избелване на зъбите, независимо какво, трябва да избягвате някои храни и напитки. Примерите включват кафе, чай, червено вино, оцветени напитки и цигари.

4. Не е съвсем безболезнено

Всеки човек има различно ниво на чувствителност след лечението, но това е напълно нормално. Има и такива хора, които не изпитват дискомфорт, но в повечето случаи се наблюдават характерни оплаквания – афти, следствие на силния препарат, изтръпване на венците, болка при топло и студено.

5. Избелването не е вечно

Няма значение колко инвестирате в процедурата по избелване на зъбите, въпрос на време е да се върнат към първоначалния си нюанс. Ако постоянно ядете и пиете храни, които причиняват оцветяване, тогава ефектът ще е едва няколко месеца. Специалистите дори съветват, ако не можете да се откажете от кафето, то поне да го пиете със сламка, за да намалите щетите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама