5 кралски особи и парфюмите, с които са се омъжили


5 кралски особи и парфюмите, с които са се омъжили
Снимка: Getty Images

Свиквали сме кралските особи като принцеса Даяна и Кейт Мидълтън да налагат тенденции, които на практика живеят с десетилетия. Модата обаче не е единствената сфера, в която членовете на монархията оставят следа. Парфюмерията също може да се похвали с кралско внимание. Да, не можете да видите парфюм или одеколон, но точно вкусовете към ефимерното се запечатват в паметта на хората. Правилният аромат може да преобрази напълно един човек, особено ако е съобразен с конкретен повод. А какъв по-важен такъв от сватба? Ето на какви парфюми са заложили 5 кралски особи, за да се врекат във вечна вярност.

Кейт Мидълтън, Принцеса на Уелс

Херцогинята на Кеймбридж е носила парфюм Illuminum „White Gardenia Petals“, за да се омъжи за принц Уилям през 2011. Това е пролетен аромат, който ухае на маслени бели цветя от малко известния британски парфюмерист Illuminum.

Принцеса Даяна

Подобно на бъдещата си снаха, принцеса Даяна е избрала бял флорален аромат за сватбения си ден през 1981 г. Покойната принцеса на Уелс носила „Quelques Fleurs“ на Houbiquant, разкошна комбинация от тубероза, жасмин, момина сълза и роза.

В мемоарите си, Spare, принц Хари пък разкри и любимия аромат на майка си – „First“ от Van Cleef & Arpels. Всъщност ароматът с нотки на зюмбюл, роза, жасмин, кехлибар и сандалово дърво, са толкова тясно свързани с майка му, че години по-късно вдишването на аромата по време на терапевтичен сеанс връщало спомените за нея.

Мария-Антоанета

Lubin, известна френска парфюмерийна къща (и една от най-старите в страната) разкри формула за аромата, който са направили за кралицата в нейния специален ден. През 2011 те създадоха превъплъщение с микс от роза, жасмин, канела, тамян и сандалово дърво и го нарекоха „Black Jade“. Ако богатството имаа миризма, то със сигурност би била много подобна.

Грейс Кели

Грейс Кели носила един от най-известните аромати на Creed, кралски фаворит от 1780, за да се омъжи за принц Рение от Монако. Бъдещият ѝ съпруг всъщност бил поръчал Fleurisimo като подарък за сватбения ден. Аристократичният парфюм „изсъхва“ до букет от тубероза, теменужка, ирис и българска роза.

Кралица Елизабет II

Кралица Елизабет носила Guerlain „L'Heure Bleue“, пикантен цитрус с пудра. Това е класика за парфюмната къща, откакто ароматът е създаден през 1912 г.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама