5 успешни жени и техните любими парфюми


5 успешни жени и техните любими парфюми
Снимка: Getty Images

Женските парфюми са изминали дълъг път - историците не са сигурни в точния произход на ароматерапията, но се смята, че практиката датира от поне 6000 години, когато сред древните египтяни е станало актуално да се обливат в ароматни масла, за да се свързват с боговете. Въпреки че повечето от нас вече не мачкат растения и билки, за да създадат собствени аромати, със сигурност всички осъзнаваме истинския ефект от добрия парфюм, който приляга „като ръкавица”.

Поради интензивната връзка, която ароматът има с нашите емоции, смяната на парфюм е лесен начин да промените настроението или да акцентирате на черта от вашата личност. Има някои аромати, които са универсални - успокояваща ванилия или секси ууд. Но когато става въпрос за аромат, който излъчва увереност, може да има много интерпретации. Ето защо днес ще ви покажем любимите парфюми на 5 успешни личности.

Кая Гербер, Marc Jacobs Daisy

„Работя с Daisy от 15-годишна (бел.ред. тя участва в последната реклама на аромата), но го нося от 12 или 13 години. Това е супер женствен, но и младежки аромат. Просто ме връща към едни безгрижни времена, много успокояваща миризма.”

Роузи Хънтингтън-Уайтли, Gypsy Water Byredo

„Имам голяма колекция от парфюми, защото обичам да ги купувам. Нося предимно парфюми Byredo. Моят любим за всички времена и най-лесен за носене от марката е Gypsy Water. Наскоро си купих Velvet Haze, който също е красив. Получавам много комплименти за тях всеки път, когато ги нося.”

Катрин Зита Джоунс, Tom Ford Jasmin Rouge

„Обичам Tom Ford Jasmin Rouge и Tom Ford Noir de Noir. Имаме много жасмин около имота в Майорка и винаги плувам, когато слънцето залязва. По това време жасминът процъфтява и ухае навсякъде. Събужда ми толкова прекрасни спомени.”

Лили Олдридж, Lily Aldridge Parfums Haven

„Haven е първият аромат, който създадох и е дълбоко носталгичен за мен. Това е комбинация от роза и божур, които усещам в градината си у дома в Нашвил. В него има приятен мускус, който го кара да се задържа върху кожата ви. Първо ви удрят цветята, а през целия ден мускусните нотки остават с вас. Един от най-ранните ми спомени за аромат е да отида в банята на майка ми и да пръскам парфюмите ѝ навсякъде.”

Ашли Тисдейл, Chloé EDP

“Моят любим аромат е класическият Chloé. Обичам аромата и се кълна, че мирише различно на всеки един човек. Не знам как се получава, истинска магия.”

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама