Aquaflor: Флорентинската парфюмерия, носеща духа на Ренесанса


Aquaflor: Флорентинската парфюмерия, носеща духа на Ренесанса
Снимка: Instagram

На върха на Санта Кроче, тиха улица, заобиколена от сгради от 16-ти век, няколко малки врати сякаш са издълбани в самите стени на замъка Корсини-Серристори във Флоренция. Сега, собственост на семейство Розели-Чекони, дворецът има грандиозен характер, където човек може да се потопи в Ренесанса. Дървена резба с остаряло име на магазин украсява едната врата. Създава внушение, че отвъд тази врата ще влезете във време на спомени и забвение. И няма да е грешно, защото това е чарът на AquaFlor.

Когато отворите тежката стъклена врата, веднага ще се озовете в свят на цветове, образи, светлина и мистични аромати. Древните стаи са царствени, но лични, с оттенъци в пищен карамел, топло акцентиран със синьо и бордо.

Ако имате късмет, в ароматния магазин ще ви посрещне Фиоренцо Арена - мил и нежен човек, едновременно смирен и горд с отговорността, която стои зад това почти свещено място. Малката бутикова парфюмерия е основана от по-големия му брат, Мауро Арена, философ по природа и естет по душа, който винаги е бил твърдо решен да създава красота около себе си.

След като се натъква на статия за парфюма „Jicky“, създаден от Ейми Герлен в Париж през 1889, който е първият със синтетични молекули в състава си, Мауро започва да се чуди как да създаде парфюми само от естествени аромати. Главният парфюмер на Aquaflor Firenze, Никола Бианки, е перфектният майстор за визията на компанията. Много преди стажа си в International Flavors & Fragrances (IFF) във Франция, Бианки е наставляван от баща си и дядо си - майстори в света на есенциите.

Като дете Бианки експериментира с етерични масла в семейната лаборатория, запознавайки се с тамяна и розата още на 6-годишна възраст. „Обонятелната библиотека“ на семейството му включвала най-ексклузивните естествени и най-иновативните ароматни химикали в областта на фините аромати.

В допълнение към своите запазени формули (готови бутилирани парфюми), Aquaflor Firenze предлага на клиентите възможността да направят свои собствени персонализирани аромати по поръчка. За Бианки, подходящият парфюм е пътуване между спомените и начин да бъдете „в контакт с най-интимните сфери на личността на всеки човек”.

В тази парфюмерия клиентът не влиза, за да помирише набързо най-новия парфюм, излязъл на пазара. Напротив, тук престоят може да отнеме и часове, докато успеете да различите характеристиките на парфюма, да създадете свое собствено ароматно изкуство и да се потопите в историята на всяка отделна съставка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама