6 хитри парфюмни трика, с които ще вземете най-доброто от всеки аромат


6 хитри парфюмни трика, с които ще вземете най-доброто от всеки аромат
Снимка: iStock/Guliver

Парфюмите разказват и създават истории! По средата на напрегнат ден полъх на прекрасен аромат определено може да доведе до приятна промяна. Кой не обича да мирише добре? Но хубавите и качествени аромати си имат цена и тя със сигурност не е ниска. Това е наистина добра причина да използвате флакона си по най-добрия начин! Ето кои са най-добрите неща, които ще ви помогнат да извлечете максимума от своя парфюм.

1.За да увеличите времетраенето на аромата, уверете се, че не държите шишенцето в банята. Парфюмите трябва да се съхраняват на хладно и тъмно място. Светлината, топлината и влажността разграждат молекулите на парфюма, намалявайки качеството му. Затова най-доброто място за съхранението им би било вашият тоалетен шкаф.

Вижте още: Музей на парфюмите: Как са ухаели Наполеон и Грейс Кели

2. За да продължите да миришете като богиня за дълго време, добра идея е да намажете пулсовите си точки с малко вазелин, преди да напръскате парфюм. Влагата от мехлема ще задържи аромата върху кожата ви за дълго време.

3. За да повторим предишната точка, можете също да използвате неутрален лосион или лосион без аромат върху тялото си, преди да напръскате парфюма си. Мазната кожа помага за запазване на аромата за по-дълъг период от време.

4. Най-доброто време да напръскате парфюма си е веднага след като излезете от банята и точно преди да се облечете. Това ще има две ползи. Първата е, че влагата върху кожата ви след душ ще ви помогне да поемете целия аромат. Второ, ако носите аромата си, преди да се облечете, нито ще трябва да се притеснявате, че дрехите ви ще бъдат изцапани или бижутата окислени.

5. Пръскането на парфюм върху точките на пулса ви излъчва възможно най-дълго и най-много, но се уверете, че не разнасяте парфюма върху китките си, след като го напръскате. Чрез разтриване връхните нотки на аромата ще изчезнат по-бързо от обикновено, намалявайки неговата издръжливост.

6. Когато не искате да миришете прекалено силно и в случаите, когато имате нужда само от лека нотка на аромат, всичко, което трябва да направите, е да напръснете малко парфюм във въздуха и да влезете в мъглата – така ще се разпредели равномерно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама