6 трика, с които да скриете двойната брадичка


6 трика, с които да скриете двойната брадичка
Снимка: iStock

Един от най-често срещаните проблеми с красотата се върти около двойната брадичката. Независимо от теглото, възрастта или начина на живот, брадичката може да се появи и е практически невъзможно да се премахне. 

Вижте още: 6 изпитани тайни за сияйна кожа от Роузи Хънтингтън-Уайтли

Днес ви представяме 6 трика да прикриете брадичката си:

1. Масаж на лицето

Експертите казват, че стимулирането на лимфната система на лицето и шията помага за намаляване на подуването и появата на брадичка. Те предлагат масажи на лицето за подобряване на кръвообращението и намаляване на напрежението в лицевите мускули.

2. Контуриране на лицето 

Един от най-добрите начини да замаскирате и скриете брадичката си е контурирането с грим. Номерът е да използвате формули за матиране и да намерите най-добрите нюанси за вас. Обикновено това е нюанс, който е два тона по-тъмен от цвета на кожата ви и има студен или сивкав оттенък.

За да приложите контура, начертайте линия над челюстната кост и точно под челюстната кост. С по-светъл нюанс може да бъде и коректор, подчертаващ линията на челюстта. Уверете се, че смесвате, така че да няма остри линии или петна.

3. Повдигнати вежди

Друг трик за гримиране, за да скриете брадичката си, е да повдигнете очите си. Добре дефинираните и повдигнати вежди са друго идеално решение за скриване на брадичката. Специалистите препоръчват да си направите котешки очи с айлайнер.

Вижте още: Йога за лице, с която ще подмладите кожата си

4. Лоб прическа

Експертите препоръчват прическа лоб или дълъг боб, този стил ще издължи лицето и шията.

Слоевете трябва да започват от скулите и да се стесняват, създавайки мека рамка около лицето ви.

5. Дреха, която разкрива рамене

Дрехи като блейзъри, якета и палта могат да привлекат вниманието към раменете. Избягвайте всичко с тесни яки, защото веднага ще привлече вниманието към брадичката. Всяка дрха с големи рамене е чудесен начин да направите опитична илюзия, с която да прикриете брадичката.

6. Държане на изправена брада

Този съвет е най-лесният от всички. Можете да държите брадичката си изправена и вдигната по време на разговори, снимки и когато просто вървите по улицата. Що се отнася до правенето на снимки, експертите в тази област казват, че никога не трябва да правите снимки отдолу. Вместо това фотографът трябва да направи вашата снимка на нивото на очите или по-високо.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама