6 въпроса, които да си зададете преди да сложите ботокс


6 въпроса, които да си зададете преди да сложите ботокс
Снимка: iStock

Живеем във времена, в които физическата красота е поставена на пиедестал. Всички жени се стремят към съвършенство, а "остаряване" е мръсна дума. Затова не е изненада, че ботоксът и филърите са най-търсените и желани процедури сред дамите. Има няколко различни фактора, които са много определящи, що се отнася до слагането на ботокс. Преди да си запишете час за процедура, сигурни сме, че главата ви е пълна със съмнения и въпроси. Ето защо днес ще отговорим на някои от най-често задаваните.

Колко време трае ефектът?

Ефектът от ботокс продължава приблизително между 3,5 и 4 месеца. Малко хора ще имат траен ефект след този период.

Може ли да се „изкриви” лицето?

Лошата слава на ботокса е свързана пряко със звездите, които по начало прекалят с козметичните процедури. Митът за изкривяването на лицето не е достоверен, но разбира се, на практика може да се случи само, ако се използва неправилно ботолиновия токсин – не е поставен в правилните точки.

Вижте още: Ето защо все повече жени се отказват от хиалуроновите филъри

Кои са факторите, които могат да доведат до по-бързото му разграждане?

Пациентите, които спортуват много или са твърде експресивни в мимиките си, често се оплакват, че техният ботокс се „износва” по-бързо. За да удължите ефекта, вашият дерматолог може да използва повече единици или по-високо концентрирана доза.

Равномерно ли се „износва” в различните области на лицето?

Не. Ботоксът обикновено трае най-дълго върху „гневната бръчка” (линиите между веждите ви) и челото. Той има по-кратък живот върху линиите около очите ви, на устните и шията.

Ако си сложите ботокс, завинаги ли ще трябва да го поддържате?

Не. Можете да изберете да спрете по всяко време и линиите, които сте имали по кожата си, в крайна сметка ще се върнат, но няма да бъдат в никакъв случай по-лоши, отколкото са били преди ботокса.

Кога се поставя?

Първите мимически бръчки се получават между 25 и 30 години. Поставянето на ботокс в тази възраст изглажда напълно фините линии заради по-високите нива на колаген. Ботоксът не е филър и не запълва напълно бръчки, просто спира движението на мускулите и кожата над тях.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама