7 чудни приложения на козметиката с изтекъл срок на годност


7 чудни приложения на козметиката с изтекъл срок на годност
Снимка: iStock/Guliver

Ако на тоалетката си имате козметични продукти с изтекъл срок на годност, не бързайте да ги изхвърляте, тъй като те имат куп други приложения. Ето за какво може да ги използвате.

Лак за нокти

Всяка дама знае, че прозрачният лак не се използва само за лакиране на нокти. С негова помощ можете да фиксирате бримката на чорапогащника, така че тя да не стане по-голяма.

Лакът се използва като фиксатор и върху други повърхности. С негова помощ може да фиксирате малки части върху стъкла, ако болтовете постоянно се развиват. Освен това лакът перфектно маскира драскотините върху полираните мебели.

Тоник за лице

Тоникът за лице се справя отлично и като антисептик. С него може да почистите ръцете или телефона си. Използвайте го и за забърсване на клавиатурата на компютъра. Почистете я с памучен тампон, напоен в тоника.

Пудра за лице

Пудрата за лице съдържа изобилие от минерални соли. Те чудесно абсорбират влагата. Преди да отидете на фитнес, можете да напудрите с нея областите, които се изпотяват най-много.

Също така може да я използвате и като сух шампоан. Всяка дама поне веднъж е попадала в извънредна ситуация, когато спешно трябва да освежи косата си, а просто няма време да я измие.

Достатъчно е само да напудрите корените на косата си и след това да я разрешете. Пудрата за лице ще абсорбира себума и косата ви ще се трансформира за миг.

КАК ДА НАНАСЯТЕ SPF КРЕМ, АКО СТЕ С ГРИМ

Крем за лице

Със сигурност поне веднъж ви се е случвало да си купите крем за лице, но той да се окаже прекалено мазен. Може да го използвате за полиране на кожени изделия. С него ще освежите вида на чантите, портфейлите или обувките си.

Мицеларна вода

Този двуфазен препарат за почистване на лице се справя чудесно с упоритите петна от грим по дрехите. Мицеларната вода премахва перфектно и лепкавите следи от етикети по дрехите. Просто я втрийте в желания участък с помощта на памучен тампон.

Шампоан за коса

Не бързайте да изхвърляте стария шампоан. Може да го използвате вместо препарат при следващото пране на дантеленото ви бельо. Той съдържа омекотяващи компоненти, които определено няма да повредят нито дантелените, нито копринените тъкани. 

Балсам за устни

Останалата част от балсама за устни може да се нанесе върху краищата на косата. Продуктът ще овлажни разцепените косъмчета и ще ги направи по-живи. Може да използвате балсама и за смазване на скърцащите врати. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама