7 тайни за красота от Близкия изток, с които ще заблестите


7 тайни за красота от Близкия изток, с които ще заблестите
Снимка: iStock

Магнетичен поглед, блестяща кожа и гъста лъскава коса – така възприемаме красавиците от Близкия изток. За да запазят свежия си вид, тези жени разчитат на специални бюти ритуали, които се предават от поколение на поколение. Една от най-важните тайни обаче е, че те използват естествени продукти за красота. Ето кои са останалите.

Мед вместо маска за лице

Жените от Близкия изток използват мед, за да направят кожата си мека и блестяща от древни времена. Те нанасят върху лицето си смес, направена от мед и мляко. Мед с краставица пък се използва за хидратация. А за стягане на кожата към меда се добавят пасирани смокинови плодове.

Вижте още: 6 тенденции при маникюра тази есен

Мента за лечение на акне

Според арабите ментата не само прави дъха свеж, но може и да лекува акне. Това се дължи на факта, че листата на ментата съдържат салицилова киселина. Можете или да смелите ментата и да я нанесете върху възпаленото място, или да я направите на паста и да я оставите за една нощ.

Плътна очна линия

За очна линия жените от Близкия изток използват специално вещество, известно като „кол“. В миналото се е смятало, че гримираната зона около очите може да ги предпази от вредните слънчеви лъчи. Модерният кол често се прави от дървесна смола.

Кисело мляко за красива коса

Жените от Близкия изток са известни със своята гъста и лъскава коса. И тяхната тайна е използването само на естествени съставки. Преди да измият косата си, те намазват скалпа с кефир или кисело мляко. Ферментиралите млечни продукти подхранват косата и възстановяват нейната структура.

Зехтин за лечение на кожа, коса и нокти

В Близкия изток нерафинираният зехтин отдавна се използва като козметичен продукт. Преди всичко се използва при масаж на лице, защото омекотява и подмладява кожата. Освен това, зехтинът е чудесен за омекотяване на кожичките и за укрепване на тънките и чупливи нокти. Ако пък имате суха и увредена коса, нанесете няколко супени лъжици масло върху косата си, увийте главата с кърпа и я оставете за 30 минути преди измиване.

Морска сол за ексфолиране

Арабските жени използват морска сол за ексфолиране от векове. Масажът с морска сол също подобрява кръвообращението, а и има противовъзпалителни свойства.

Картофена маска за чисто лице

Някои жени от Близкия изток вярват, че картофите помагат на кожата им да изглежда по-добре. Ето защо те използват маски за лице, направени от тях. Можете да използвате картофено пюре или картофен сок.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама