5 бюти тайни от Древен Египет, които си заслужава да пробвате


5 бюти тайни от Древен Египет, които си заслужава да пробвате
Снимка: iStock

И мъжете, и жените в Древен Египет са имали стриктна бюти рутина и грижата за кожата и косата е била съществена част от ежедневието им. Въпреки че повечето от нас са наясно, че древните египтяни са държали много на външния си вид, малцина биха предположили, че техните тайни за красота са приложими и днес. Ето кои.

1. Грим на маслена основа

Древните египтяни са използвали доста грим, за да разкрасят очите си и да ги предпазят от слънцето. Те използвали сенки за очи, направени от прахообразен малахит, смесен с растителни масла. Много компании днес произвеждат продукти на маслена основа. Тъй като има мощни хидратиращи свойства, гримът на маслена основа може да ви помогне да запазите кожата си млада за по-дълго време.

Вижте още: 4 ефективни упражнения за премахване на двойната брадичка

2. Мляко и мед

Клеопатра, легендарната царица на Нил, използвала мляко и мед, за да поддържа кожата си млада. Включването на тези лесно достъпни съставки в рутинната ви грижа за кожата може да ви помогне да постигнете безупречен тен. Медът има мощни антибактериални свойства, които могат да ви помогнат в борбата с акнето, а млякото ефективно хидратира и успокоява кожата ви.

3. Къна срещу пърхот

Древните египтяни са използвали къна. Естествената боя за коса има много ползи за здравето на косата и скалпа. Тъй като има противогъбични свойства, къната може да ви помогне да се отървете от пърхота и да предотвратите косопада. Освен това може да предотврати преждевременното побеляване на косата.

4. Ароматна вана вместо дезодорант

Въпреки че рекламите се опитват да ви убедят, че ежедневната употреба на дезодорант ще ви помогне да избегнете неприятната телесна миризма, това всъщност може да накара подмишниците ви да миришат още повече. Тъй като повечето антиперспиранти убиват бактериите в подмишниците ви, това води до размножаване на други бактерии, водещи до още по-силна миризма. Древните египтяни са практикували ароматизирано къпане, за да предотвратят неприятните миризми.

5. Естествени масла срещу бръчки

Маслата имат мощни хидратиращи свойства и древните египтяни са ги използвали, за да поддържат кожата си млада и да предотвратят бръчките. Дори ако кожата ви е мазна, доброто хидратиране ще ви помогне да изглеждате по-добре. Много естествени масла, като тези от арган, карите и шипка, могат предотвратят преждевременното стареене и пигментациите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама