Ето как съсипвате ноктите си, без да го осъзнавате


Ето как съсипвате ноктите си, без да го осъзнавате
Снимка: iStock/Guliver

Всяка жена иска да има красиви и здрави нокти. Замисляли ли сте се обаче, че посещаването на маникюрист може би не е достатъчно? Всъщност трябва да се грижите за тях малко повече. Има няколко ежедневни навика, които съсипват ноктите ви. Ето кои са те:

1. Неправилен хранителен режим

Трябва да се храните пълноценно, за да се чувства тялото ви добре. Предполагаме сте чували, че вие сте това, което ядете. Съответно трябва да консумирате само качествени хранителни продукти, които да доставят достатъчно витамини на тялото ви. Тази максима не се отнася само за ноктите ви, а с пълна сила важи за косата и кожата ви.

2. Некачествени лакове за нокти

В никакъв случай не лакирайте ноктите си с евтини лакове. Те са изключително вредни, защото съдържат много химикали. Могат да увредят плочката на нокътя ви и да ви причинят проблеми. Запомнете - по-добре е да имате малко, но наистина качествени.

3. Отстраняване на кожичките

Истина е, че маникюрът изглежда значително по-добре без тях, но те изпълняват много важна защитна функция. Затова ви съветваме да си купите инструмент за повдигане и избутване. По този начин кожичките ще запазят защитната си функция, но няма да загрозяват маникюра ви. Рязането на кожичките може да ви създаде проблеми, особено ако не знаете как да го правите правилно.

4. Гел лак без почивка

Някои специалисти предупреждават, че постоянното лакиране с гел лак може да крие рискове за ноктите. Да, наистина издържа до 3 седмици, но съдържанието му "запушва" нокътя, а шлифоването и полирането могат да го травмират. Затова е разумно веднъж на месец-два да си правите пауза от една-две седмици, в които да ползвате обикновен лак или такъв с лечебно действие.

5. Продължителна работа на клавиатура

Това определено вреди на ноктите ви, колкото и странно да звучи. Ако работите от време на време на клавиатура, няма никакъв проблем, но ако това се случва прекалено често или пък всеки ден, по-добре скъсете ноктите си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама