Дерматолог: Как да се грижим за кожата по време на карантина

  • Дерматолог: Как да се грижим за кожата по време на карантина
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 01.04.2020 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Това, че в момента не е необходимо да се появявате на обществени места, не е причина да спрете да се грижите за себе си. За дамите това е чудесен шанс да дадат почивка на кожата си. За това как продължителното седене у дома може да повлияе положително на лицето ни разказа дерматологът Алексей Едемски пред РИА Новости.

"Кожата се адаптирана към околната среда. Докато сте вкъщи, не е необходимо да използвате козметика, включително не трябва да почиствате кожата твърде агресивно. Кожните мазнини са необходими за защита и не трябва да обезмаслявате кожата твърде много. В допълнение, карантината дава възможност и време за разпускане - можете да правите хидратиращи маски и други подобни процедури", каза Алексей Едемски.

"Докато не използвате декоративна козметика, може да си правите ексфолиращи и подхранващи процедури", добави дерматологът.

"Твърдите ексфолианти увреждат кожата и могат да я направят по-чувствителна. След подобни травматични процедури могат да се появят алергии и в крайни случаи възпалителни процеси. Затова е добре да заложите на по-щадящи продукти или пък да си направите натурални."

ДОМАШНИ ЕКСФОЛИРАЩИ МАСКИ ЗА ЛИЦЕ

Малкото количество свеж въздух се отразява негативно на кожата, но има лесно решение. "Необходимо е редовно да проветрявате помещението, особено преди сън. Отворете прозореца или за малко излезте на балкона", съветва Едемски.

Но основното е настроението, защото емоциите ни силно влияят на здравето и външния ни вид, припомни дерматологът.

"След една седмица почивка наистина можете да изглеждате по-хубави и по-свежи, ако не изпадате в паника и хипохондрия - възползвайте се ситуацията и отделете време за себе си", съветва той.

Източник: БГНЕС

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.