5 чести проблема на 20-годишната кожа и как да се справите с тях


5 чести проблема на 20-годишната кожа и как да се справите с тях
Снимка: iStock/Guliver Images

Като най-голям орган в човешкото тяло, кожата е едно от най-важните неща, за които трябва да се грижим. Когато сте на 20+ години, рутината ви има пряко влияние върху начина, по който изглеждате след още 20 или 30 години. Ето кои са 6-те най-често срещани кожни проблеми, които може да срещнете през 20-те години, както и начините, по които може да помогнете за облекчаване на симптомите.

1. Акне

На всички ни се иска просто да можехме да оставим акнето в тинейджърските си години. Много млади жени все още получават случайни пъпки от време на време, независимо дали се дължат на стрес, хормони, запушване на пори, много мазна кожа, или просто лоши навици. Ако акнето ви не се повлиява от стандартните продукти, помислете за антибактериален препарат за локално действие и не забравяйте хидратацията, за да не се получи изсушаване на зсегнатите участъци.

2. Дехидратация

Дехидратираната кожа е нещо, което засяга хора от всички възрасти, но най-рано можете да започнете да я забелязвате в 20-те си години. Решението на този въпрос е просто – пийте повече течности и хидратирайте колкото е възможно по-често. През топлите месеци винаги носете в себе си хидратиращ мист за лице и винаги се пръскайте, когато усетите изсушаване.

3. Възпаление

Възпалението на кожата е една от основните причини за много от видимите кожни проблеми. Признаците на възпаление на кожата включват акне, кисти, петна и други отклонения. За да сведете до минимум възпалението на кожата, не забравяйте да поддържате кожата си възможно най-чиста и хидратирана. Кърпите за лице и четките за грим също трябва да бъдат дезинфекцирани често.

4. Обезцветяване

Много хора в 20-те си години могат да започнат да забелязват случайни петна по кожата си. Това обикновено е резултат от излагането на слънце през годините. Обезцветяването на кожата поради медицински състояния може да стане по-тежко, ако не се лекува. Например, може да почувствате промяна в цвета на кожата поради заболяване на вените, мелазма, витилиго или друго заболяване.

5. Уморени очи

Кожата, която някога е била лека и гладка под очите, сега може да е тъмна и суха, сякаш не сте спали от дни! Ако забелязвате тъмни кръгове, това често се дължи на факта, че просто забравяте да включите зоната в обичайната си рутина. Не забравяйте да почистите добре, да нанесете нежен крем с потупвания, а не кръгови движения и да спите достатъчно.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама