Versace спира да използва кожа от кенгуру


Versace спира да използва кожа от кенгуру
Снимка: Getty Images/Guliver

Италианската модна къща Versace се отказва от използването на кожа от кенгуру в производството на колекциите си под натиск на защитници на правата на животните от организацията LAV, съобщава "Гардиън".

"Можем да потвърдим, че окончателно прекратяваме използването на кожа от кенгуру в колекциите си", обясниха представители на Versace в електронно писмо до британското издание.

От своя страна говорителят на LAV Симоне Павезе обяви, че защитниците на правата на човека "са показали на различни компании изображения и видеоклипове как кенгурута са убивани по най-брутален начин".

В резултат на жестоките пожари в Австралия огромен брой животни, включително кенгурута, бяха унищожени.

"Това е истинска екологична катастрофа, която рискува да изтрие много видове животни от лицето на Земята", добави Павезе.

ИЗКУСТВО, СКЪРБЯЩО ЗА ИЗГОРЯЛАТА АВСТРАЛИЯ

Първата забрана за използването на кенгуру в своите продукти бе наложена от Diadora, италиански производител на спортни дрехи, обувки и аксесоари.

Европейският съюз, както припомня изданието, е най-големият вносител от Австралия на месо и кожа от кенгуру, а Италия е водещ вносител на кожа. Редица италиански спортни марки използват кожата за производството на футболни обувки.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама