Гликолова киселина: Бюти чудото за сияйна кожа през зимата


Гликолова киселина: Бюти чудото за сияйна кожа през зимата
Снимка: iStock/Guliver Images

Ако искате да опростите рутинната си грижа за кожата с продукт, който осигурява всички предимства от минимизиране на порите до избистряне на тена, значи е време да си поговорим за гликоловата киселина. Честно казано, много жени се страхуват да използват киселини, но напълно неоснователно бихме добавили. Тази чудотворна съставка ви предлага цялостно решение за някои от най-големите кожни проблеми.

СЕРУМЪТ ЗА ЛИЦЕ: КАКВО, ЗАЩО И КАК

Какво е гликолова киселина?

Гликоловата киселина е алфа-хидрокси киселина (AHA), съдържаща молекула въглерод. Тази молекула естествено се среща в захарната тръстика и плодовете. Някои други алфа-хидрокси киселини, с които може да сте запознати, са млечната киселина и витамин С. Имайте предвид, че те не трябва да се бъркат с бета-хидрокси киселини (BHA), каквато е салициловата, например.

Гликоловата киселина помага да се разделят връзките между кератиноцитите (кожните клетки) във външните слоеве на кожата без груби, механични техники за ексфолиране. Благодарение на нежния и неагресивен подход се ускорява клетъчния оборот и производството на млади клетки.

За кого е предназначена?

Хората все още са твърде резервирани към киселините, но е важно да се знае, че гликоловата е точно толкова безопасна, колкото и серумът ви за лице. Най-големият ѝ плюс е, че спира акнето от самото начало - от етапа на комедона. Освен това, премахва черни точки, заличава пигментни петна, белези от пъпки и намалява фините линии. Важно е да споменем, че за разлика от ретинола и BHA киселините,гликолът е подходящ както за бременни, така и за кърмещи жени.

Как да я включим в рутината?

Тази киселина може да бъде намерена във всякакви продукти - от измивни гелове до тоници за лице. Въпреки богатия избор на пазара, ние ви съветваме да се запознаете с тази съставка в професионална обстановка, докато не се почувствате сигурни да я използвате у дома. Нашите приятели от салони за красота MURPHY предлагат химичен пилинг с гликолова киселина при това на промоционална цена! Запишете вашия час ТУК или се обадете за консултация на телефон 02/9812748.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама