Гордост: Българка грабна титлата "Мисис Европа" (СНИМКИ)


Гордост: Българка грабна титлата "Мисис Европа" (СНИМКИ)
Снимка: iStock

България има много поводи за национална гордост - прекрасна природа, розово масло, вкусна кухня. Сред всички тези богатства обаче е и красотата на българките. Поредното доказателство за това идва под формата на корона!

Българката Манита Вартан спечели конкурса "Мисис Европа", който се проведе в Истанбул. За своя успех Манита разказа подробно пред NOVA и сподели как се е подготвила за важното модно събитие.

Вижте още: Никарагуански модел спечели Мис Вселена 2023 (ВИДЕО)

"Багажът е толкова много, тъй като вечерните тоалети, с които заминах, са на един от най-добрите български дизайнери. Работих с трима български дизайнери, аз държах всичко да бъде българско, да бъде наше, без чужда намеса в представянето ни", разказва новата "Мисис Европа".

Снимка: Manita Vartan Europe/Instagram

Като във всяка модна надпревара, и в този конкурс е имало кръг с народни носии. Разбира се, Манита Вартан се появила с автентична народна носия, към която добавила аксесоари като менче, стомни и кобилица. Само за тази част от конкурса тя е трябвало да използва четири куфара. Вартан признава, че не е усетила някакво лошо отношение от конкурентките ѝ и че е успяла да създаде истински приятелства.

Снимка: Manita Vartan Europe/Instagram

Манита Вартан е родена в Пловдив, четвърто поколение арменка в България и е дипломиран филолог. Няколко години работи като учител, но след това изцяло се насочва към модата, а след това и към благотворителна дейност.

Музиката ѝ е хоби, а съвсем скоро се очаква да излезе и първата и книга, която ще е готварска. В изданието ще бъдат поместени традиционни арменски ястия, но и рецепти от интернационалнта кухня.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама