Грешките, които правим при използването на сух шампоан


Грешките, които правим при използването на сух шампоан
Снимка: iStock

Знаете ли, че има грешки, които бихте могли да направите със сухия си шампоан? Сухият шампоан е прекрасен продукт, тъй като може да добави текстура и обем към почти всяка прическа, стига да го използвате правилно. Има някои много често срещани грешки, които всички допускаме, които могат да доведат до люспи като пърхот или като цяло да има негативен ефект.

1. Пръскате твърде близо до скалпа

Сухите шампоани спрейове действат перфектно и не е нужно да ги приближавате твърде близо до корена на косата си. За да разпределите равномерно сухия шампоан и да избегнете белезникав вид, нанесете на около 20-30 см от корените.

2. Използвате го твърде много

Както казахме, сухият шампоан е висококачествен продукт, така че малко количество от него е достатъчно. Всъщност, ако имате мазна коса, поставянето на твърде много продукт ще я накара да се почувства по-свежа, но и ще я направи скучна и обезцветена. Поставете малко шампоан за сух шампоан, изчакайте няколко минути и добавете още малко ако смятате, че е необходимо.

3. Неправилно нанасяне

Не става въпрос за нанасяне на сух шампоан по цялата глава, а за премахване на излишното масло. Следователно, нанесете го главно върху корените. Ако го приложите върху области, които не са мазни, косата ви ще стане твърда и без блясък.

4. Не се масажирате

Ако не се масажирате, няма да позволите на вашия сух шампоан да действа перфектно и да остане в горните слоеве на косата ви. Масажирайте с пръсти в корените и скалпа, след като сте го нанесли.

5. Използвате грешен цвят

Ако имате тъмнокафява коса и използвате шампоан предназначен за светла коса, ще я накарате да изглежда така, сякаш косата ви е пълна с тебешир например. Ако имате руса коса и изберете такъв за тъмна коса, в крайна сметка ще потъмните тона си.

6. Използвате го всеки ден

Знаете, че се препоръчва измиване на косата два или три пъти седмично и точно там се прилага сухият шампоан - между дните, в които не си миете косата. Но да правите това всеки път не е добре, защото натрупаният прах от сухи шампоани може леко да запуши фоликула, предотвратявайки правилното му окисляване с кислород. Правете го само между измивания и не прекалявайте. 

Както можете да видите, сухият шампоан има много положителни ефекти върху вашата коса и трябва да бъде поставен на най-горните позиции на вашата основна тоалетна чанта, особено в онези дни, когато не си измивате косата. Обаче внимавайте! Не допускайте по-горе казаните грешки!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама