Как да изберем точния парфюм?


Как да изберем точния парфюм?
Снимка: iStock

Представяме ви няколко идеи как да изберете най-добрия парфюм за вас:

Ароматът като отличителен знак

Случвало ли ви се е, когато се разминете с някой човек и усетите аромата на парфюма му, неволно да направите асоциация с някой ваш близък или любим? Това е така, защото ароматите "събуждат" най-силно нашите спомени. Обонятелният орган се намира в близост до тази част от мозъка, която отговаря за емоционалната ни памет.

Много хора използват един и същ парфюм с години и буквално се сливат с аромата. Те го превръщат в свой отличителен знак, поради което е нормално да асоциираме определени ухания с наши познати. Именно поради тази причина, е изключително важно да изберете възможно най-подходящия аромат за вас, с който искате да бъдете припознавани от околните. Избирането на парфюм съвсем не е толкова лека задача, колкото си мислят някои хора и има определени тънкости, с които е добре да сте запознати, когато взимате решение.

КАК ДА ИЗБЕРЕМ СВОЯ СКЪПОЦЕНЕН КАМЪК?

Съобразете се със сезона

Специалистите препоръчват да имате поне 2 парфюма, които да редувате през лятото и зимата. Неписано правило е, че по-леките парфюми са подходящи за лятото, когато техния мирис е по-дълготраен, а тежките аромати са предназначени за зимата, когато студеният климат малко или много подтиска уханието им.

Тествайте

Тестът е най-добрия начин да разберете дали това е вашия парфюм. Доказано е, че парфюмите ухаят по различен начин върху различни типове кожа. Така че, ако сте си избрали някой аромат може да впръскате малко от него върху китката или шията си и да изчакате известно време, докато разберете как ще се развие уханието му през деня.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама