Как да направите грим "без грим" като професионалист това лято (ВИДЕО)


Как да направите грим "без грим" като професионалист това лято (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Блестящата кожа е винаги модерна, а настоящият грим, носен както на червения килим, така и извън него от Хейли Бийбър, Зоуи Кравиц и Камила Мороне, се фокусира върху сияен, равен тон и здрав завършек на кожата. Знаменитият гримьор Гучи Уестман споделя своите изпробвани хитрини как да направите грима си така, че да изглежда естествено и сякаш имате невероятна и сияйна кожа.

Добра хидратация и хубава основа

Докато повечето фон дьо тени осигуряват ползи за вашата кожа, все пак е важно да имате стабилна рутинна грижа за кожата, с която да започнете. „Когато става въпрос за хидратанти, обожавам всичко богато, независимо дали е крем, или подхранващо масло“, казва гримьорът Гучи Уестман, основател на марката за красота Westman Atelier.

„Богат, оклузивен слой помага да се предпази, подготви и изпълни кожата докрай, позволявайки на основата ви да се плъзга гладко, като същевременно получавате онзи основен блясък, за който всички копнеем.“ Най-важното е да избягвате формули, които съдържат минерални масла, които често могат да останат върху кожата и да причинят запушване.

Вижте още: Пати Дюброф, гримьорката на Chanel, и нейните 5 грим трика

Съсредоточете се върху формулата

Уестман предлага наслояване на леки до средно течни и кремообразни формули за фон дьо тен заедно, за да позволите на естествената текстура на кожата ви да прозира – искате да изглежда така, сякаш сте положили минимални усилия, дори и да не сте. За щастие, течните формули от ново поколение се впиват право в кожата, за да имитират естествената ви текстура, но с добавен блясък.

Ако смятате, че имате нужда от малко повече покритие, „нанесете на място“ коректор или фон дьо тен отгоре, за да се справите с всякакви петна или пигментация.

Започнете от центъра

Уестман е привърженик на финото нанасяне на фон дьо тен – такова, което да заблуди другите, че не носите много грим. Започнете от центъра на лицето си и позволете на естествените нюанси отстрани на лицето ви да останат непокрити. Запазването на естествените светли или тъмни нюанси в тази област помага на кожата ви да изглежда по-реална.

Вижте още: Пати Дюброф, гримьорката на Chanel, и нейните 5 грим трика

Добавете измерение с цвят

Истинската кожа има дълбочина, така че Уестман подчертава, че добавянето на бронзант и руж е необходимост. Нанесете върху тези зони, които са естествено слънчеви, бронзант, като горната част на челото, скулите и моста на носа. Ако искате лек контур, добавете руменина към бузите си с руж. Всичко е свързано с игра със сянка и светлина, така че кожата ви да се чувства жива.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама