Как да проверите колко здрава е косата ви?


Как да проверите колко здрава е косата ви?
Снимка: iStock/Guliver

Има един лесен метод за определяне на здравината на косъма в домашни условия, който не изисква нищо друго освен пинсета. Захванете косъм между пинсета и се опитайте да го издърпате. Ще познаете, че той е здрав, ако се разтегли с поне 30% от дължината си преди да се скъса. Случи ли се това веднага, то значи той е изгубил от здравината и еластичността си.

Прокарайте пръсти по продължение на скалпа си и масажирайте нежно и внимателно, ако тя ви се стори прекомерно стегната. Това означава, че нямате силно кръвообращение и той не може да се захрани достатъчно. Ако пък мислите, че косата ви е прекалено твърда след измиване със шампоан, то значи употребяваната от вас марка е прекомерно агресивна и трябва да се смени.

В следващите редове ще ви представим 3 натурални съставки за укрепване на косата, с които лесно можете да забъркате домашна маска или балсам.

МАСКА ЗА ЛИЦЕ С БАНАН ЗА ВСЕКИ ТИП КОЖА

Зехтин

Свойствата на зехтина не са едно и две. Дори и да излеете малка част от бутилката, която по принцип ползвате за готвене, в шепата си и масажирате скалпа с нея, пак ще допринесете за доброто и блестящо състояние на косата си. Той хидратира в дълбочина, омекотява и придава неустоим блясък.

Мед

Изключително полезен и подходящ е за укрепване на слаба или чуплива коса, която има нужда от допълнително подхранване и заздравяване. Медът има ненадминати хранителни качества и умее буквално да вдъхва сили и сияйност. Това, което трябва да направите, за да може скалпа ви да поеме максимално много от здравословните му съставки, е да сложите няколко лъжици мед на пръстите си и да разтриете главата, докато не усетите, че започва да попива.

Яйца

Яйцата са изключително богати на протеини, както и на витамини E и D, които имат жизненоважно значение за укрепването на космения фоликул. Разбийте сурово яйце и го разнесете от скалпа по продължение на целия косъм. Извършвайте кръгово-масажиращи движения с пръсти, за да може да попие цялостно!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама