Как да си направим домашна маска за коса, кожа и нокти?


Как да си направим домашна маска за коса, кожа и нокти?
Снимка: iStock/Guliver

Единственото, от което всяка жена се нуждае, за да си направи подхранваща маска за лице, коса, кожа и нокти, са няколко основни продукта, тяхното точно съотношение и правилното количество.

Понякога въображението също може да играе положителна роля и няма нищо лошо в това да бъде пускано на воля от време на време, с единственото условие действието на отделните компоненти да бъде внимателно проучено преди това.

Нека обърнем повече внимание на това, кои са най-добрите съставки за здрава кожа, кожа и нокти.

1. Комплекс от етерични масла

По-голямата част от етеричните масла имат много на брой благоприятни ефекти. Сред най-предпочитаните от тях се нарежда небезизвестната маска за коса с мед. Той може да бъде полезен и в най-чистата си форма за кожата и ноктите, като леко се разнесе върху желаните зони. Освен това е силен антисептик и спомага заздравяването на рани и успокояването на алергични реакции.

Традиционната рецепта гласи:

Kъм 3 добре препълнени супени лъжици с мед да бъде добавена една чаена със зехтин и те да се разбъркат в 100-150 мл. вряла вода. Други известни етерични масла с позитивно въздействие са комбинации между следните: маска за коса с мая, кокосово масло, арганово масло, бадемово масло и такова от жожоба.

2. Лимонов сок

Косата може да бъде успешно третирана с лимон още по време на баня. След отмиване на шампоана, трябва само да я полеете с 2 чаши лимонов сок и една със студена вода. Чака се 5 минути, след което косата се изплаква.

Лесно може да се направи и маска за лице с лимон. Трябват само половин лимон, покрит с плътен слой мед, които нежно да бъдат втрити по проблемните области. Ефикасен разтвор за нокти също може да бъде приготвен с лимон и арганово масло в съотношение 1:1. Кисненето трае 10-15 минути, след което ръцете се измиват.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама