Красотата и силата са в несъвършенството


Красотата и силата са в несъвършенството
Снимка: iStock/Guliver

"Красотата на жената не е в дрехите, фигурата или прическата. Тя е в блясъка на очите. В края на краищата очите са вратата към сърцето, където живее любовта. Истинската красота на една жена живее в нейната душа. В нейната грижа и страст. И с годините красотата на една жена може само да цъфти.", Одри Хепбърн

Обличате се в красиви модни дрехи, оформяте косата си, спазвате диета за отслабване, носите високи токчета, за да изглеждате по-високи и стройни, нанасяте тонове грим, за да подчертаете красотата си... Но истинската красота се крие зад всичко това.

Ти си прекрасна, с цялата си безкрайна красота и несъвършенство.

Кой решава кое е красиво? Никой няма да каже със сигурност какво е красотата и дали си красива или не, а просто ще оцени твоята личност. И знайте, че вашата красота се отразява във всички области на вашия живот и съществуване.

Съвременното ограничено общество, оценявайки високите, слаби и уж идеални жени, отхвърля всички останали ценности.

Много е уморително постоянно да мислим как да изглеждаме привлекателно, как да съответстваме на идеала за красота, наложен ни от младостта, който редовно виждаме по телевизията и в списанията. Опитваме се да постигнем невъзможен идеал, но това е нереалистично и ни пречи да видим колко сме красиви всъщност.

"Красотата на лицето е крехка - като цвете. А красотата на душата е силна и трайна.", Молиер.

Красотата и силата на несъвършенството

Японските занаятчии поправят счупена керамика с лепило и златен пясък, за да подчертаят недостатъците, а не да ги скрият. Те смятат, че ако нещо красиво се счупи,  тогава то има своя история и това го прави още по-специално. Това традиционно изкуство се нарича Кинцуги.

Ако следвахме идеите на Кинцуга, щяхме да се научим да оценяваме недостатъците и остаряването с цялата им мъдрост и сила. Бихме се научили да приемаме себе си такива, каквито сме, без да се опитваме да спрем с течение на времето, което би ни направило красиви, мъдри и силни.

Покажете своята крехкост

Широко разпространено е мнението, че идеалните хора не плачат и не допускат грешки, тялото им отговаря на „приетите“ стандарти за красота, те нямат слабости и не се страхуват от нищо. Но как такъв човек може да бъде щастлив изобщо? Трябва да можем да покажем своята крехкост. В крайна сметка нещата, които ни правят слаби в същото време, ни приближават до съвършенството. Може да се страхуваме да изглеждаме уязвими за хората, но ако не го направим, просто няма да бъдем себе си.

Несъвършена красота

Красотата е несъвършена, естествена и не се опитва да се скрие зад маска или да се преструва на нещо друго. Тя не крие признаците на стареене, а по-скоро оценява мъдростта и историята на всеки човек, който е уникален.

Не крийте недостатъците си и се научете да бъдете красиви

Красотата ти се разкрива в същия момент, когато покажеш истинското си Аз, когато излезеш на светло, когато не се криеш, когато се смееш и плачеш, когато не се страхуваш и го казваш на глас, когато се чувстваш слаб и позволяваш на другите да го правят. Това си красив!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама