Наистина ли трябва да миете лицето си по 2 пъти на ден


Наистина ли трябва да миете лицето си по 2 пъти на ден
Снимка: iStock

С всички съвети и трикове за красота, наистина е трудно да се установи кое твърдение е логично и вярно и кое не съвсем. Действа ли ретинолът като магия? Витамин С наистина ли изглажда фините линии? Може ли измиването на лицето два пъти на ден наистина да избистри тена и да даде блясък? Нека се съсредоточим върху последния въпрос, който много хора си задават. Ако не излизаме навън толкова, колкото преди, необходимо ли е да почистваме кожата си два пъти на ден?

Според редица дерматолози, дори ако ограничавате излагането си на външни елементи, измиването на лицето два пъти на ден винаги е добра идея. Сутрин премахвате мъртвите кожни клетки след сън, докато почистването преди лягане служи като начин за премахване на грима и производството на себум. И сега вкарваме едно уточнение - сутрешното миене е добре да бъде тампонче с мицеларна вода и изплакване, без никакъв измиващ продукт.

Ако имате чувствителна кожа, най-добре е да избягвате горещата вода, която уврежда кожата ви и влошава екземата и розацеята.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама