5 начина за запазване на младостта и блясъка на лицето


5 начина за запазване на младостта и блясъка на лицето
Снимка: iStock

Карън Хейс, главната изпълнителна директорка на козметичната марка S'eau Prima, даде пет съвета, които ще ви помогнат да запазите кожата на лицето си млада и сияйна. 

На първо място експертът препоръчва постоянното използване на хлорна вода като локално лечение на кожата. Според нея това средство ускорява заздравяването на рани, намалява отока, облекчава възпалението и предотвратява появата на акне. "С помощта на хлорна вода хормоналното ми акне стана по-малко", каза Хейс пред The Sun.

Второто правило на специалистката е ежедневно да почиствате кожата на лицето. "Качественото измиване не означава само да се отървете от грима. То също така помага да се предотврати образуването на свободни радикали, които могат да състарят кожата, като унищожават естествения колаген", обясни тя.

Освен това Хейс призова читателите да използват овлажнител за лице, както и слънцезащитен крем. "Сега рискът от увреждане от слънцето се увеличава и това има последствия не само за здравето на кожата, но и за вашата красота като цяло."

Експертката също така съветва да добавяне антиоксиданти към серума или крема в ежедневието си. Хейс смята, че този процес не отнема толкова време, колкото изглежда. "Измийте лицето си, пръснете спрей, нанесете хидратиращ серум, околоочен крем, балсам за устни и завършете със слънцезащитен продукт", заключи тя.

 

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама