Защо имате торбички под очите и как да ги лекувате с натурални средства?


Защо имате торбички под очите и как да ги лекувате с натурални средства?
Снимка: iStock

Много хора мислят, че това не е сериозен проблем. Въпреки това, торбичките под очите могат да сигнализират за значителни здравословни проблеми. Най-често отокът под очите се счита за признак на бъбречно заболяване, но това не винаги е вярно. Причините за подуване под очите са различни. Нека да разберем основните причини!

Бъбречни проблеми

Проблемът е, че при сериозни патологии в бъбреците, става загуба на протеин. С урината тялото губи огромно количество големи молекулни протеинови съединения. Това означава, че бъбречният филтър, който обикновено не позволява големи съединения да излизат от урината и да ги съхраняват в кръвния поток, се нарушен. Също така, ако бъбреците не могат да филтрират и отстраняват достатъчно количество на токсини, това може да е причина за подуване и торбички под очите, като и на крака и дори на високо тяло.

ЕТО КАКВО РАЗКРИВА ЦВЕТЪТ НА ОЧИТЕ ЗА ВАС

Сърдечни проблеми

При сърдечна недостатъчност отокът се появява първо на краката и краката. Ако не се обърне необходимото внимание и действие, отокът ще се повиши по-високо и ще го видим като "торбички" под очите.

Чернодробни проблеми

Голямо количество токсини в черния дроб, стагнация на жлъчката и възпаление в този орган може да бъде причина за подуване и торбички под очите. Както и други проблеми, свързани със здравето и кожата.

Заболявания на щитовидната жлеза

Това още една причина за оток в този случай отокът се проявява не само под очите, но и на краката, ръцете, може да има оток на вътрешните органи. Проблемите с щитовидната жлеза са придружени от редица други симптоми, а "торбичките" само потвърждават диагнозата.

Лекарствен оток

Задържането на течности в тялото се причинява от някои лекарства, най-често клиенти се оплакват от тези страничните ефекти от приемане на лекарствени препарати.

9 ИНТЕРЕСНИ ФАКТА ЗА ОЧИТЕ

Проблеми с стомашно-чревния тракт и лимфната система

Тези две системи играят много важна роля в нашето тяло, от тях зависи вашето здраве и красива кожа. Възпаление, различни видове нарушения, като дисбактериоза, възпаление на лигавиците, стагнация на лимфата...всичко това води до последствие, включително подуване и торбички под очите

Има ли решение? Да!

- Изберете програма за детокс. Дни на чай и плодове, леки храни, без алкохол.

- Не забравяйте да пиете много вода.

- Бъдете внимателни в подбора на козметичните продукти. Подходящи са качествените, които съдържат витамин К.

- За укрепване на стените на кръвоносните съдове консумирайте по-често следните храни: боровинки – черни и червени, стафиди, касис, лук, магданоз, бобови култури, черен и зелен чай.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама